Nyt om Sparekassen Hobro 2010

Til Forside

www.sparhobro.dk

Nyt fra 2009


2010-12-26
Computerspil er o.k. i afmålte mængder

Der var jubel ved flere af bordene">

 

Nyt om Sparekassen Hobro 2010

Til Forside

www.sparhobro.dk

Nyt fra 2009


2010-12-26
Computerspil er o.k. i afmålte mængder

Der var jubel ved flere af bordene">

 

Nyt om Sparekassen Hobro 2010

Til Forside

www.sparhobro.dk

Nyt fra 2009


2010-12-26
Computerspil er o.k. i afmålte mængder

Der var jubel ved flere af bordene">

 

Nyt om Sparekassen Hobro 2010

Til Forside

www.sparhobro.dk

Nyt fra 2009


2010-12-26
Computerspil er o.k. i afmålte mængder

Der var jubel ved flere af bordene, da markedschef Vagn Agerskov fra Sparekassen Hobro forleden besøgte Julemærkehjemmet for at aflevere to X-Box spillekonsoller til forstander Marie Høgsbro og ”hendes” 48 børn.

Forsinket julegave til Julemærkehjemmet
Unge pc-entusiaster, der mødes over deres fælles interesse for spillet på skærmen, indtager samtidig masser af usund pizza, skyllet ned med litervis af kalorieholdig cola.
Sådan ser den typiske fordom om computerspils-generationen i hvert fald ud.
Men det billede er langtfra dækkende for livet på Julemærkehjemmet i Hobro, hvor børn mellem 6 og 14 år tilbringer et par måneder i sundhedens tegn – for manges vedkommende for at slippe af med overflødige kilo ved hjælp af rigtig kost og masser af motion.
Også på Julemærkehjemmet har computerspillet vundet indpas. Uden hverken pizza eller cola.
Forleden fik hjemmet foræret et par X-Box konsoller og en stor fladskærm som en forsinket julegave fra Sparekassen Hobro.
– Vi har selvfølgelig fokus på sund levevis og motion, men børnene kan jo ikke motionere fra morgen til aften, og så er det vigtigt, at de også har andet at give sig til i fritiden, siger forstander på Julemærkehjemmet i Hobro, Marie Høgsbro.
– Der er X-boxen en glimrende aktivitet, som mange af vores børn er dygtige til, og det får de mulighed for at vise de andre børn og personalet. Der foregår også en masse socialt samspil omkring X-boxen, hvor børnene får mulighed for at hjælpe hinanden og udvikle deres sociale kompetencer, forklarer Marie Høgsbro og tilføjer:
– Det er så personalets opgave at lære børnene at spille i afmålte mængder, så de får en sund livsstil. En opgave, vi meget gerne påtager os.

 


Styrken ligger i sammenholdet

Omgivet af dem, aftalen handler om – de glade fodbolddrenge fra BK02 – står markedschef Vagn Agerskov fra Sparekassen Hobro og John Ladefoged fra ROV IF med sponsorkontrakten, flankeret af Henning Bach fra DVIF (t.v.) og Dennis Bak fra VIF 83

BK02 indgår ny sponsoraftale med Sparekassen Hobro
"Uden den lokale, økonomiske opbakning ville det være betydeligt sværere at lave et samarbejde om ungdomsfodbold i oplandet til Hobro.”
Sådan siger Mogens Thomsen, efter at fodboldsamarbejdet BK02 Mariagerfjord netop har indgået en ny toårig sponsoraftale med Sparekassen Hobro.
Mogens Thomsen er formand for Valsgård IF 83 – den ene af de tre klubber, der indgår i samarbejdet. De øvrige er Doense-Vebbestrup IF og Rostrup-Oue/Valsgaard IF.
For at kunne stille hold og levere kvalificeret træning gik de tre klubber i samarbejde i 2002. I dag tilbyder BK02 fodbold i aldersgrupperne fra U9-drenge til U19-ynglinge.
”Aftalen med Sparekassen Hobro betyder, at DVIF, ROV og Valsgård If 83 sammen kan tilbyde bedre forhold til ungdomsspillerne i årene fremover”, konstaterer Mogens Thomsen.
Spillerne i BK02 Mariagerfjord er medlemmer af og betaler kontingent til den moderklub, de kommer fra. Klubbens aktiviteter foregår i Valsgaard, Rostrup og på Tinghøj i udesæsonen, og i Valsgaard og Vebbestrup i vintersæsonen.

[Fakta]
BK02 Mariagerfjord
• er et samarbejde mellem moderklubberne Valsgaard IF 83, DVIF og ROV I.F. 76
• tilbyder fodbold for drenge U9, U10, U11, U12, U13 og U17 – 19
• samarbejder med Randers FC om talentudvikling
• arrangerer ture til superligafodbold mindst en gang om året i Aalborg eller Randers
• deltager hvert år i et sommerstævne med en eller flere overnatninger
 


20101210
Nu er krusedullepingvinen sikret

5-årige Cecilie var så heldig at vinde den konkurrence for børn, som Sparekassen Hobro holdt under Open by Christmas i Hobro. Her har hun fået beviset på sin gevinst overrakt af kunderådgiver i sparekassen, Anette Møller.

Cecilie vandt 500 kr. i konkurrence i Sparekassen Hobro
Allerhelst ville hun have en kat; altså en rigtig, levende én. Men hendes mor mener ikke, at en kat i huset ville være forenelig med familiens hund. Så øverst på 5-årige Cecilies ønskeseddel til jul står der en krusedullepingvin.
Og nu har hun fået en trumf i ærmet. Hvis julemanden skulle finde på at svigte hendes største ønske, så kan hun nu selv købe den.
Cecilie Kejser fra Hostrupkrogen i Hobro var nemlig så heldig at vinde den konkurrence for børn, som Sparekassen Hobro holdt under Open by Christmas i Hobro torsdag den 2. december.
Børnene skulle tælle nisser på et billede af sparekassen. Cecilie havde talt rigtigt, og da kunderådgiver i sparekassen Anette Møller trak vinderen, var det Cecilies kupon, hun havde i hånden.
Gevinsten var et gavekort til Fætter BR på 500 kroner. Men gavekortet kommer først i brug efter jul. Man skulle jo nødig købe sig til en dublet af noget, der alligevel ligger under juletræet, har hendes mor ræsonneret.
Og skulle krusedullepingvinen falde som julegave, så bliver præmien fra sparekassen nok omsat til en hestestald fra Fætter BR. Cecilie er nemlig - sin unge alder til trods - en hyppig rideskolegæst, og hun er vant til at ride på en rigtig hest.


20101210
Sæt din rentebesparelse ind på en
pensionskonto og slip for skattesmæk

Pensionsrådgiver Jesper Lyngø Pallesen, Sparekassen Hobro:
- Du har to muligheder. Enten foretager du dig ingenting og venter blot på regningen fra Skat. Eller også kan du skyde din rentebesparelse ind på en pensionsordning. Dermed ligger pengene hos dig selv i stedet for hos skattevæsenet.

Mange boligejere står til at få en mærkbar efterregning fra Skat, advarer Sparekassen Hobro
Boligejere, der har et variabelt forrentet realkreditlån, har sparet mange penge på renter i år, sammenlignet med sidste år.
Men det betyder samtidig, at deres rentefradrag er mindre. Og hvis de ikke har ændret deres forskudsopgørelse i løbet af året, står de til at få en efterregning, når de modtager deres årsopgørelse fra Skat næste år.
- Det er ikke småpenge, vi taler om. Har man et lån på en million, kan fradraget være faldet med næsten 40.000 kroner, siger Jesper Lyngø Pallesen fra Sparekassen Hobro.
39.000 rentekroner sparet på et lån på en million
Han forklarer: Renten på et 1-årigt rentetilpasningslån ligger i år omkring 1,8 procent. Sidste år lå den for mange boligejeres vedkommende oppe omkring 5,7 procent. Forskellen er 3,9 procentpoint – svarende til, at boligejeren i år har betalt 39.000 kroner mindre for et lån på en million kroner.
- Hvis du har de penge til at stå på din budgetkonto, så er der to muligheder, siger Jesper Pallesen, der er pensionsspecialist i Sparekassen Hobro:
- Enten kan du foretage dig ingenting og blot vente på regningen fra Skat hen omkring marts.
- Eller også kan du skyde pengene ind på en pensionsordning. Så opnår du det skattefradrag, du ellers ikke har haft ret til i år på grund af den lave rente. Og dermed kommer pengene til at ligge hos dig selv i stedet for hos skattevæsenet, konstaterer Jesper Pallesen.
Men betingelsen er, at indskuddet foretages inden årsskiftet.
- I sparekassen hjælper vi gerne med at beregne, hvor meget den enkelte boligejer skal sætte ind på sin pension for at komme restskatten i forkøbet, tilbyder Jesper Pallesen.
 


2010-12-07
Fond og sparekasse går hånd i hånd med B65
Nyt scoringsanlæg på Vindbylund Stadion

Tak for støtten, siger seniorfodboldformand Palle Lund til afdelingsdirektør Jesper Hüttel fra Sparekassen Hobro i Gjerlev (til venstre) – der repræsenterer fonden – og sparekassens privatkundechef samme sted, Glen Sinclair.

Når sæson 2011 går i gang, vil spillere og tilskuere på Vindbylund Stadion opdage, at B65’s hjemmebane i Gjerlev har fået en ny, elektronisk scoringstavle, så klubben igen kan præsentere en pålidelig tidtagning.
- Og det er vi glade for, sagde seniorfodboldformand Palle Lund, da han sammen med afdelingsdirektør Jesper Hüttel fra Sparekassen Hobro i Gjerlev forleden besigtigede nyanskaffelsen.
- Sparekassen har været hovedsponsor sammen med Brugsen lige så længe, som jeg kan huske tilbage, siger Glen Sinclair, der har et ben i begge lejre. Ud over at være privatkundechef i Sparekassen Hobro i Gjerlev er han også både målmand på B65’s hold i serie 6 og holdleder for klubbens serie 4-mandskab.
Uegnet til udendørs brug
Det er ikke mange år siden, B65 sidst anskaffede et stadionur med hjælp fra sin støtteforening.
- Men det viste sig, at mekanikken i uret kun var beregnet til indendørs brug, forklarer Palle Lund. Og det kunne ikke nytte at klage til leverandøren. Han var gået konkurs i mellemtiden.
I stedet henvendte B65 sig til Sparekassen Hobro. I regi af sparekassen findes en velgørende fond, som støtter almennyttige tiltag i lokalsamfundet, og fonden har nu doneret hovedparten af de midler, der er brugt til anskaffelsen af det nye scoringsanlæg. Resten er skænket af Intersport.
Velgørende fond med 26 mio. kr.
Gjerlev-Enslev Sparekasses Fond blev stiftet, da den lokale sparekasse blev fusioneret ind i Sparekassen Hobro 1. januar 2009. Da blev den opsparede reservekapital på knap 26 millioner kroner lagt ned i Gjerlev-Enslev Sparekasses Fond.
Det er forrentningen af de 26 millioner kroner, fonden har at gøre godt med.
Fondens formål er at støtte almennyttige eller velgørende formål inden for den tidligere Gjerlev-Enslev Sparekasses virkeområde.
I fondsbestyrelsen sidder afdelingsdirektør Jesper Hüttel fra Sparekassen Hobro i Gjerlev sammen med de fire repræsentantskabsvalgte medlemmer af bestyrelsen i den daværende Gjerlev-Enslev Sparekasse: Jens Agner Rasmussen, Råby (formand), Erik Egelund Pedersen (næstformand), Ebbe Aggerholm og Per Greve, alle fra Gjerlev.
 


2010-11-09
Fotografiske perler fra Hobro,
Le Mans og resten af verden

Sparekassen Hobro har hjulpet ”Årenes Pressefoto” økonomisk på vej. Her overrækker sparekassens markedschef Vagn Agerskov støtten til formanden for Mariagerfjord Kunstforening, Søren C. Olesen.

Tre fotografer udstiller i Kunstetagerne i Hobro
Tre professionelle fotografer med rødder i Nordjylland er sammen med Mariagerfjord Kunstforening klar til fernisering på deres fælles udstilling i Kunstetagerne i Hobro, ”Årenes Pressefoto”. Udstillingen med fotografiske perler af Søren Bidstrup, Claus Søndberg og Niels Reiter ferniseres lørdag den 13. november.
Søren Bidstrup har i dag hele verden som sin arbejdsplads. Han stammer fra Nordjylland, gennemførte som en af de første uddannelsen som billedjournalist ved Danmarks Journalisthøjskole i Århus og arbejder nu på Berlingske Tidende.
Søren Bidstrup har været medlem af juryen bag ”Årets Pressefoto”, og han har flere gange selv modtaget prisen. På udstillingen i Hobro viser han billeder fra hele verden, såvel præmierede som upræmierede.<<<

Tom K.: En klasse for sig
Claus Søndberg arbejder som pressefotograf ved Nordjyske Stiftstidende, og han har gjort det til lidt af et speciale at følge hobrogenseren Tom Kristensen under det årlige Le Mans, som Tom K. har vundet otte gange.
“Jeg har mødt mange fotografer inden for motorsport, men Claus Søndbergs billeder er i en klasse for sig,” har Tom Kristensen udtalt. Det kan publikum selv forvisse sig om på udstillingen i Kunstetagerne.
Hobro-fotografen Niels Reiter er optaget af natur og bymiljøer i sin hjemby. Han manipulerer med sine fotografier, så de nærmest får karakter af kunst.
Mariagerfjord Kunstforening udgiver et katalog i anledning af udstillingen, som er blevet til med støtte fra Sparekassens Hobro.
”Årenes Pressefoto” er åben i Kunstetagerne i Hobro indtil en uge ind i det nye år.
 


2010-11-05
Fire nyvalg og 13 genvalg til
sparekassens repræsentantskab

Valget til repræsentantskabet i Sparekassen Hobro fandt sted ved årets fire garantmøder, der alle blev holdt i Hobro Idrætscenter fra 1. til 4. november.

På garantmøderne 1., 2., 3., og 4. november 2010 i Sparekassen Hobro blev alle 13 genopstillede repræsentantskabsmedlemmer genvalgt, mens 4 blev nyvalgt.
Nyvalgt er (i alfabetisk rækkefølge):
Konsulent Susanne Gommesen, Mariager
Tømrermester Jørn Kristensen, Klejtrup
Kontorassistent Anna-Lise Lassen, Hobro
Selvstændig Claus René Nielsen, Hobro

Genvalgt blev (i alfabetisk rækkefølge):
Gårdejer Torben Andersen, Hobro
Forretningsindehaver Bent Bjørn, Hobro
Fabrikant Per Greve, Gjerlev
Gårdejer Anton Hammershøj, Hobro
Kontorassistent Vibeke Libach Justesen, Hobro
Tømrermester Gunnar Schmidt Kjærgaard, Viby
Ledende overlæge Hans Madsen, Aalborg
Radiotekniker Hans Jørgen Nielsen, Hobro
Anlægsgartner Lisbeth Ottesen, Galten
Forretningsindehaver Jette Rabøl Pedersen, Hobro
Gårdejer Jens Agner Rasmussen, Gjerlev
Centerchef Poul Søndberg, Hobro
Afdelingsleder Erling Thøgersen, Galten

Der var opstillet 29 kandidater til de 17 pladser.
Valget gælder for en 4-års periode, regnet fra 1. januar 2011, dog i 2 år for Jørn Kristensen, der overtager en restperiode.



2010-11-04 Sparekassen Hobros garantmøde torsdag aften med Jette Torp

 2010-11-03 Sparekassen Hobros garantmøde onsdag aften med Bamse

2010-11-02 Sparekassen Hobros garantmøde tirsdag - Foto Bjarne Hvirring

20101102
Sparekassen Hobro klar til ny vækst

Foto: Bjarne Hvirring

Ved årets første garantmøde underholdt Sigurd Barrett, der også akkompagnerede afslutningssangen "Skuld gammel venskab rejn forgo"

En sværm af frivillige foreningsfolk skaffer penge i kassen til deres forening ved at hjælpe med logistikken under garantmøderne. Og de kan jo lige så godt lære det i en ung alder …

3000 garanter hilser sparekassens direktør Per Sønderup (t.v.) og bestyrelsesformand Hans Jørgen Nielsen på i denne uge – dog fordelt over fire aftener.

På møderne stemmer garanterne om, hvem der skal vælges ind i sparekassens repræsentantskab. Navnene på de 17 valgte blandt de 29 kandidater offentliggøres fredag morgen, når stemmerne er talt op efter årets sidste møde torsdag aften.

GARANTMØDER: Forventer bedre resultater efter Bankpakke 1
Sparekassen Hobro fik et resultat før skat på 16,3 millioner kroner for årets ni første måneder, og det er en forbedring på næsten to millioner kroner i forhold til samme periode sidste år.
Det oplyste sparekassens administrerende direktør Per Sønderup, da han aflagde beretning mandag aften ved det første af årets fire garantmøder.
”Hvis jeg havde præsenteret et resultat af denne størrelse for bare to år siden, så ville jeg have kaldt det direkte utilfredsstillende”, sagde Per Sønderup:
”Men for to år siden havde vi ikke de samme nedskrivninger som nu, og der var ikke noget, der hed Bankpakke 1”, påpegede sparekassens administrerende direktør. Han fortalte, at Bankpakke 1, der var gældende i 24 måneder fra 1. oktober 2008 til 30. september i år, har kostet sparekassen mindst 62 millioner kroner, men den endelige afregning ender på et højere beløb.
”Så vi er glade for, at det nu er slut med Bankpakke 1 og det i dræn i vores kasse, som pakken har været”, sagde Per Sønderup, der glædede sig over, at sparekassen er kommet styrket gennem krisen.
Et solidt pengeinstitut
”Sparekassen driver en overskudsgivende forretning og har gjort det i 23 år i træk”, understregede sparekassens administrerende direktør.
Han lagde vægt på, at Sparekassen Hobro har en solid egenkapital på 1,1 milliard kroner, likviditet til fornyet vækst, når der kommer gang i samfundsøkonomien, og en fin balance mellem udlån og indlån.
Sparekassens solvens er nu på 21,6 procent. Det skal sammenholdes med, at sparekassens individuelle solvensbehov kun er på 8,1.
”Selv uden jeres garantindskud ville sparekassens solvens stadig ligge dobbelt så højt som nødvendigt”, sagde Per Sønderup.
Som bornholmsk klippegrund
Også formanden for sparekassens bestyrelse, Hans Jørgen Nielsen, understregede, at sparekassen er lige så solid som bornholmsk klippegrund. Fra talerstolen sammenlignede formanden sig selv med en professionel cykelrytter, der påstår, at han aldrig har taget doping: Ingen tror ham.
”Men det KAN jo godt være, der findes lovlydige cykelryttere – og på samme måde findes der altså også direktører og bestyrelser i den finansielle sektor, som handler og har handlet ansvarligt,” konstaterede sparekassens formand.
Han henviste til, at mange medier – i forbindelse med udløbet af Bankpakke 1 – har bragt lister over, hvor solide de danske pengeinstitutter er, og han dokumenterede med eksempler, at Sparekassen Hobro ligger flot på top-10 listerne.
”I sparekassen har vi hverken før eller under krisen spillet hasard med egne eller betroede midler. Derfor har vi været i stand til at fastholde og udbygge vores position under krisen. Sparekassen har tid og råd til at vente på opsvinget kommer. Når det kommer, har vi en solid platform for ny vækst,” sluttede formanden sin beretning.
Over 3000 af sparekassens garanter har meldt sig til ugens fire garantmøder, som alle holdes i Hobro Idrætscenter.
 


2010-10-01
Sparekassen Hobro er klar til repræsentantskabsvalg i november.

29 kandidater til 17 pladser (Klik her for at se de opstillede)
Repræsentantskabet i Sparekassen Hobro får mindst fire nye medlemmer

Stemmerne tælles op om natten efter det sidste af de fire garantmøder torsdag den 4. november, så valgresultatet kan offentliggøres fredag morgen.

Der bliver ikke færre end 29 kandidater at stemme på, når garanterne i Sparekassen Hobro til november skal vælge 17 nye medlemmer til sparekassens repræsentantskab. Mindst fire nye medlemmer kommer ind, idet 13 af bejlerne til de 17 pladser er nuværende repræsentantskabsmedlemmer, som genopstiller.
Repræsentantskabet er sparekassens øverste myndighed, som blandt sine medlemmer vælger flertallet i sparekassens bestyrelse. Desuden er det repræsentantskabet, som godkender sparekassens årsrapport og har beføjelserne til at ændre sparekassens vedtægter.
Sidder i fire år
De 17 kandidater, der vælges, tiltræder 1. januar og sidder i repræsentantskabet de næste fire år. Der er årlige valg til repræsentantskabet, så hvert år er i gennemsnit en fjerdedel af de 51 medlemmer på valg. Når der er forholdsvis mange på valg i år, skyldes det blandt andet overgangsregler i forbindelse med fusionen for to år siden med Den Lille Sparekasse i Gjerlev og Galten.
Valghandlingen finder sted på årets garantmøder, der holdes i Hobro Idrætscenter over fire aftener fra den 1. til den 4. november. Langt over 3000 garanter forventes at deltage i årets garantmøder, men vælgerne kan også på forhånd stemme pr. brev i en af sparekassens 13 ekspederende afdelinger fra Århus i syd til Aalborg i nord.
Én stemme pr. 1000 kr. i garantkapital
Sparekassens vedtægter tager højde for, at alle de geografiske områder, som Sparekassen Hobro dækker, er sikret mindst én repræsentant i sparekassens øverste myndighed.
Vælgerne er de myndige blandt Sparekassen Hobros 13.000 garanter. De har én stemme for hver 1000 kroner, de har tegnet i garantkapital. Man kan dog ikke købe sig til afgørende indflydelse, for hver enkelt garant kan maksimalt have 20 stemmer.
Gedigen underholdningen
I uge 40 modtager sparekassens garanter kandidatlisten sammen med indbydelsen til garantmøderne, der også indeholder gedigen underholdning: Mandag den 1. november optræder Sigurd Barrett, tirsdag er det Viggo Sommer, onsdag Bamses Venner, og torsdag underholder Jette Torp med sin mand, Claus ”Wunderhits” Pilgaard.

Iflg. sparekassens vedtægter skal de områder, hvor sparekassen har afdelinger, have valgt mindst én repræsentant.

Afdelingerne uden for Hobro ligger i:

Galten

Gjerlev

Hadsund

Klejtrup

Mariager

Nørager

Ravnkilde

Terndrup

Viby

Aalborg og

Århus City


20100930
Sparekassen klarede opvasken i Snæbum Forsamlingshus

Så kan der igen vaskes op uden balje, børste og viskestykker i Snæbum Forsamlingshus. Her forsøger husets næstformand, Kenneth Velling, sammen med markedschef i Sparekassen Hobro, Vagn Agerskov, at tyde brugsanvisningen til den nye storkøkkenopvasker.

Der skal gevaldigt godt gang i balje, børste og viskestykker, når man har 100 gæster til middag – men ingen opvaskemaskine.
Det kan man selvfølgelig ikke byde sine lejere. Så derfor var bestyrelsen for Snæbum Forsamlingshus i en penibel situation, da de tidligere på året måtte konstatere, at husets opvaskemaskine var ved at bryde endegyldigt sammen. Penge til en ny opvaskemaskine stod ikke lige på budgettet, så gode råd var dyre.
Bestyrelsen henvendte sig så i Sparekassen Hobro, hvor man godt kunne se, at forsamlingshuset ikke kunne fungere uden en opvaskemaskine.
Derfor besluttede Sparekassen Hobro at give forsamlingshuset et klækkeligt tilskud til en ny opvaskemaskine.
- Og det er vi meget taknemmelige for, sagde næstformand i forsamlingshusets bestyrelse, Kenneth Velling, da markedschef Vagn Agerskov forleden kom forbi for at tage den spritnye Zanussi-storkøkkenopvasker i øjesyn.
Huset og dets udstyr bruges flittigt såvel af de lokale familier og foreninger som af udenbys lejere, der fejrer fx barnedåb, bryllupper eller runde fødselsdage i Snæbums grønne omgivelser med udsigt over Hannerup Sø.
Omkring 50 gange om året er Snæbum Forsamlingshus lejet ud.
 


Nu starter billetsalget til årets julespil

Et kuld bryggernisser fra Wiegaardens Børnehave sneg sig med på billedet, da forfatter og instruktør på ”Jul over Himmerland – Bryggeriet” besigtigede den autentiske ramme for årets julespil på Hobro Theater. Fra højre er det forfatter og komponist Jørgen W. Larsen, instruktør Martin Ringsmose, Fyrkatspillets formand Jytte Frederiksen og adm. direktør Per Sønderup fra Sparekassen Hobro, der både er hovedsponsor og står for billetsalget til juleforestillingen.

”Bryggeriet” er skrevet specielt til Fyrkatspillets juleforestilling på Hobro Theater

Nu begynder billetsalget til Fyrkatspillets juleforestilling på Hobro Theater. Det er tredje år i træk, at Fyrkatspillet rykker ind på teatret, men i modsætning til de to foregående år er årets stykke skrevet specielt til lejligheden.

Titlen på dette års stykke er ”Jul over Himmerland – Bryggeriet”. Forfatter og komponist er Jørgen W. Larsen, som har ladet sig inspirere af autentiske begivenheder i Hobro. I ”Bryggeriet” vil publikum møde den personkreds, der stiftede Bie’s Bryggeri.

- Der optræder flere virkelige personer i stykket, men handlingen er ikke bundet af historiske kendsgerninger, understreger Jørgen W. Larsen, der bebuder, at der også optræder bryggernisser i forestillingen.

- Det bliver en rigtig familieforestilling med humor, sang og musik, siger Jørgen W. Larsen, der er en gammel kending fra sommerspillene i Fyrkathuset i Hobro. Han har adskillige gange fungeret både som forfatter og som instruktør på Fyrkatspillene.

Instruktør på ”Bryggeriet” bliver Martin Ringsmose. Han er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Århus Teater i 1996 og arbejder nu – ligesom forfatteren – på Aalborg Teater, som gennem årene har været storleverandør af instruktører til Fyrkatspillet.

Rollerne er derimod ikke fordelt endnu. Fyrkatspillet holder først casting til ”Bryggeriet” søndag den 12. september.

Hovedsponsor for Fyrkatspillets juleforestilling er igen i år Sparekassen Hobro, som også står for billetsalget. Billetterne sælges i sparekassens hovedkontor fra den 1. september.

”Bryggeriet” opføres på Hobro Theater om eftermiddagen lørdag-søndag den 27.-28. november og den 4.-5. december.

 


Topnavne på scenen

Sigurd Barrett Viggo Sommer Bamse Jette Torp & Klaus Wunderhits

GARANTMØDER: Sparekassen Hobro præsenterer Sigurd Barrett, Viggo Sommer, Bamse samt Jette Torp & Klaus Wunderhits
Sparekassen Hobro byder på underholdning for enhver smag under årets garantmøder i Hobro Idrætscenter. Men fælles for alle fire aftener er, at de kunstnere, der optræder på scenen, er i topklasse.
Møderne holdes mandag-torsdag den 1.-4. november. Mandag sætter Sigurd Barrett sig til tangenterne med sit musikalske show, der blandt andet indeholder parodier på kendte danskere som Kim Larsen, Steffen Brandt og Bamse. Han spiller også sit berømte “Request-mix”, hvor han som den eneste i verden er i stand til at spille fem publikumsønskede melodier ... samtidig!
Tirsdag er det Viggo Sommer, der lægger sin danmarksturné omkring Hobro med soloshowet ”Hva’ ska’ det til for?”
Showet tager udgangspunkt i Viggo Sommers lange karriere og indeholder både klassikere fra De Nattergales mangfoldige repertoire, spritnye sange og mange forrygende historier, som er opstået undervejs.
Onsdag synger Bamse og hans Venner ”unplugged” et udvalg af Bamses allerbedste numre, og torsdag kan garanterne opleve ægteparret Jette Torp og Claus Pilgaard. I fire sæsoner, fra 2006 til 2009, trak de fulde huse til deres sommer-varieteer i Tivoli Teateret i Friheden i Århus. Hun med sin flotte stemme, han med sin parodi på den kiksede schlagersanger Klaus Wunderhits. Når de optræder ved garantmødet, giver de smagsprøver på begge dele.
Helt friske tal
Ud over at nyde underholdningen og lidt god mad har garanterne også en mere alvorlig opgave under møderne, nemlig at vælge 17 medlemmer til sparekassens øverste myndighed, repræsentantskabet.
Stemmerne tælles op umiddelbart efter det sidste møde, så valgresultatet kan offentliggøres fredag den 5. november.
På møderne får garanterne desuden et helt frisk billede af sparekassens sundhedstilstand. Bestyrelsesformand Hans Jørgen Nielsen aflægger beretning om sparekassens virke i det forløbne år, og administrerende direktør Per Sønderup fremlægger helt friske tal; sparekassens regnskab efter årets første tre kvartaler.
Traditionen tro sætter sparekassen busser ind for at transportere garanter til Hobro Idrætscenter fra alle de områder, hvor sparekassen har afdelinger, herunder Aalborg og Århus.
På et punkt brydes traditionen dog. Af hensyn til de garanter, der har lang vej til Hobro, er mødernes starttidspunkt rykket en halv time frem i forhold til tidligere. Det betyder, at programmet begynder klokken 19.00. Dørene åbnes en time før mødestart.
Sparekassen Hobro forventer at se cirka hver fjerde af sine 13.000 garanter til årets møder i Hobro Idrætscenter. Adgangskort kan hentes i sparekassens afdelinger fra begyndelsen af oktober.
 


Sparekassen Hobro har fået flere hestekræfter

HALVÅRSRAPPORT: Positivt resultat, høj solvens, solid egenkapital og balance mellem indlån og udlån

Sparekassen Hobro kom ud af første halvår 2010 med et resultat, der er en halv gang bedre end halvårsresultatet i fjor. Resultatet før skat viser et overskud på 14,7 millioner kroner mod 9,4 millioner kroner i 2009.

”På baggrund af den samfundsøkonomiske situation og sparekassens udgifter til Bankpakke 1 er det et tilfredsstillende resultat,”, siger sparekassens administrerende direktør, Per Sønderup, der er særligt tilfreds med sparekassens soliditet.

”Sparekassen Hobro har fortsat en solvens, der ligger 2½ gang over lovens krav. Men det, der virkelig gør sparekassen solid, er vores store egenkapital i forhold til udlån samtidig med, at der nu praktisk talt er balance mellem indlån og udlån”, opsummerer Per Sønderup.(billedet)

Sparekassens udlån er på 3,6 milliarder kroner. Egenkapitalen har nået 1,1 milliard. Det svarer til en udlånsgearing på kun 3,4. Den lave gearing betyder, at sparekassen kan modstå endog meget store nedskrivninger – hvilket dog ikke forventes at blive aktuelt. Ved halvåret 2010 er nedskrivnings-procenten kun 0,3 mod 0,5 ved halvåret 2009.

Samtidig er sparekassens indlån kun marginalt mindre end udlånet.

”Vores indlån er kun 75 millioner kroner lavere end udlånet. Men lægger man de 286 millioner kroner, som sparekassens garanter har tegnet i garantkapital, oven i indlånet, så har vi faktisk indlånsoverskud”, siger Per Sønderup.

Konkurrencedygtig

Sparekassens halvårsresultat bærer præg af det lave renteniveau og den indsnævrede rentemarginal. Fra 30. juni 2009 til 30. juni 2010 har sparekassen forøget såvel udlån som indlån. Ikke desto mindre er sparekassens nettorenteindtægter faldet fra 85,2 millioner kroner i første halvår 2009 til 79,4 millioner kroner i første halvår 2010. En del af forklaringen på nedgangen er, at sparekassen har valgt at være særdeles konkurrencedygtig på indlån.

Som følge af den svagt stigende aktivitet i samfundet er gebyr- og provisionsindtægterne dog steget, så netto rente- og gebyrindtægterne tilsammen kun er faldet fra 113,3 millioner kroner til 110,7 millioner kroner

I 2009, hvor erhvervslivet generelt var tynget af manglende efterspørgsel, fik sparekassen relativt store nedskrivninger. I 2010 er presset på virksomhederne lettet. Det afspejler sig i sparekassens nedskrivninger, der er faldet fra 22,0 millioner kroner i første halvår 2009 til 14,0 millioner kroner i første halvår 2010.

”Men både i 2009 og 2010 formår sparekassen at opretholde en indtjening, der er højere end nedskrivningerne, så nedskrivningerne ikke tærer på sparekassens egenkapital”, understreger Per Sønderup.

Tværtimod. Fra 30. juni 2009 til 30. juni 2010 er sparekassens egenkapital forøget med 25,3 millioner kroner

Sparekassens udgifter til personale og administration er steget fra første halvår 2009 til første halvår 2010 med 3,7 millioner kroner til 80,8 millioner. En væsentlig årsag til stigningen er sparekassens overtagelse i februar 2010 af Sparbanks afdeling på Boulevarden i Aalborg. Overtagelsen og sammenlægningen med sparekassens eksisterende afdeling i Aalborg medførte både engangsomkostninger og otte nye medarbejdere på lønningslisten.

Det samlede antal medarbejdere i sparekassen, omregnet til fuldtidsstillinger, ligger medio 2010 på 190.

Bankpakkerne

Når sparekassen karakteriserer halvårsresultatet som tilfredsstillende, skyldes det blandt andet sparekassens udgifter til Bankpakke 1. Alene i første halvår 2010 kostede det sparekassen 10,5 millioner kroner at deltage i Bankpakke 1.

”Derfor ser vi frem til, at Bankpakke 1 udløber 30. september i år”, siger Per Sønderup.

Sparekassen er i øvrigt så sund, at den på et tidligt tidspunkt takke blankt nej til Bankpakke 2. Staten tager sig godt betalt for at stille ansvarlig kapital til rådighed for de pengeinstitutter, der har brug for Bankpakke 2. Den byrde slipper sparekassen for, så konkurrencemæssigt står Sparekassen Hobro godt rustet til de kommende år.

Sparekassen Hobro går fremtiden i møde med fortrøstning. Sparekassen kunne i marts 2010 tage et udvidet og gennemrenoveret hovedkvarter i brug i centrum af Hobro. De nye, moderne faciliteter er en såvel symbolsk som faktuel platform for yderligere vækst.

”Sparekassen Hobro har flere hestekræfter i dag, end vi havde før finanskrisen”, konkluderer Per Sønderup: ”Sparekassen har likviditeten i orden – også til vækst. Så når opsvinget kommer, er vi klar til at køre med.”

Uddrag af resultatopgørelsen

(i 1.000 kr.)

30/6 - 2010

30/6 - 2009

Netto rente- og gebyrindtægter

110.735

113.348

Kursreguleringer

9.265

3.392

Udgifter til personale og administration

- 80.840

- 77.136

Nedskrivninger og tab på udlån mv.
(heraf indgår renter med 4.086 / 4.723)

-14.039

-21.970

 

Resultat før skat

14.680

9.397

Resultat efter skat

11.010

7.048

 

Uddrag af balancen

(i 1.000 kr.)

30/6 - 2010

30/6 - 2009

Udlån

3.557.026

3.394.583

Indlån

3.481.671

2.982.551

Egenkapital
   
Heraf udgør garantkapital

1.052.144
285.932

1.026.860
282.231

Balance

5.330.354

4.982.292

 

Andre nøgletal

 

30/6 - 2010

30/6 - 2009

Solvensprocent

21,1

22,0

Kernekapitalprocent

20,1

20,7

Halvårets egenkapitalforrentning før skat, i procent

1,4

0,9

Halvårets egenkapitalforrentning efter skat, i procent

1,1

0,7

Indtjening pr. omkostningskrone, kr.

1,1

1,1

Renterisiko, pct.

1,8

1,1

Valutaposition, pct.

1,0

4,5

Udlån i forhold til indlån, pct.

109,2

121,1

Overdækning ift. lovkrav om likviditet, pct.

190,7

185,7

Summen af store engagementer, pct.

11,5

12,2

Akkumuleret nedskrivningsprocent

4,6

4,2

Halvårets nedskrivningsprocent

0,3

0,5

Halvårets udlånsvækst, pct.

5,4

- 4,7

Udlån i forhold til egenkapital

3,4

3,3

Antal medarbejdere
(det gennemsnitlige antal, omregnet til fuldtidsansatte)

190,0

185,9

 

Hele halvårsrapporten findes på www.sparhobro.dk


20100801

Sparekassen Hobro tæller ned til valg

3000 af sparekassens garanter ventes i år at komme til garantmøde, der ud over valghandlingen byder på god mad og underholdning. Garanterne kan dog også afgive deres stemmer pr. brev.
 

1. september er sidste frist for kandidatforslag til repræsentantskabet
Tiden nærmer sig for årets valg til repræsentantskabet i Sparekassen Hobro – sparekassens øverste myndighed. Garanter, der ønsker at foreslå en kandidat, skal nu i gang med papirarbejdet.
I år skal der vælges 16 kvinder og mænd til sparekassens 51 medlemmer store repræsentantskab. Valghandlingen finder sted under årets garantmøder, som holdes over fire aftener i Hobro Idrætscenter 1., 2., 3., og 4. november. Men fristen for at blive kandidat til valget udløber om nogle få uger. Ifølge sparekassens vedtægter skal kandidatforslag være sparekassen i hænde senest 1. september.
Det er repræsentantskabet, der godkender sparekassens vedtægter og regnskaber. Det er også blandt repræsentantskabets medlemmer, at flertallet i bestyrelsen vælges.
De omkring 13.000 garanter i Sparekassen Hobro kan i den kommende tid indsende kandidatforslag. Det er også garanterne, der er valgbare og har stemmeret ved valget. Garanterne har én stemme for hver 1000 kroner, de havde indskudt i garantikapital i sparekassen pr. 1. august i år. Men sparekassen er en demokratisk organisation, hvor ingen kan købe sig til indflydelse, for hver enkelt garant kan maksimalt have 20 stemmer.
I det siddende repræsentantskab udløber valgperioden for disse medlemmer:

  □ Anton Hammershøj, Hobro
□ Bent Bjørn, Hobro
□ Erik Lassen, Hobro
□ Erling Thøgersen, Galten
□ Gunnar Schmidt Kjærgaard, Viby
□ Hans Jørgen Nielsen, Hobro
□ Hans Madsen, Aalborg
□ Hans Mikkelsen, Hobro
□ Jens Agner Rasmussen, Gjerlev
□ Jette Rabøl, Hobro
□ Lisbeth Ottesen, Galten
□ Per Greve, Gjerlev
□ Poul Søndberg, Hobro
□ Torben Andersen, Hobro
□ Vibeke Libach Justesen, Hobro

De 16, der bliver valgt, tiltræder 1. januar 2011 og sidder i fire år.


20100630
Klar til at gøre sig umage i Umag

Med på rejsen bringer de himmerlandske gymnaster ikke alene den danske fane, men også den kroatiske, for de har været i landet før. Desuden har de alle fået en rygsæk af Sparekassen Hobro mage til den, som sparekassens markedschef Vagn Agerskov her overrækker til instruktør Christian ”Hugo” Larsen fra Stenild Gymnastik.

38 gymnaster fra Himmerland holder sommerrejsetradition i hævd
Siden april har et hold unge gymnaster fra forskellige gymnastikforeninger i Himmerland trænet om og om igen på det show, som de fem gange i løbet af uge 27 skal optræde med under sydlige himmelstrøg.
Lørdag den 3. juli stikker 38 gymnaster, deres syv instruktører og 11 opvartende voksne kursen sydpå. Deres destination er den kroatiske halvø Istrien, hvor de skal bo på et hotel nær byen Umag. Herfra skal de køre rundt optræde med deres varierede show for både lokalbefolkningen og de mange turister ved Adriaterhavet.
Tid til badning og sightseeing er dog også lagt ind i programmet.
Det er Stenild Gymnastik, der har arrangeret rejsen, men kun en tredjedel af gymnasterne dyrker til daglig deres idræt her. Hovedparten af deltagerne kommer fra forskellige klubber lige fra Hanherred til det sydlige og østlige af Himmerland.
Stenild Gymnastik har arrangeret gymnastikrejser siden 2000. Flere gange har målet været Kroatien, men der har gennem årene også været ture til Tjekkiet og Slovakiet.
Stenild Gymnastik opstiller ingen formelle adgangskrav for at kunne deltage, men forlanger, at de unge gymnaster, der melder sig, er aktive og kommer til træning. Gymnasterne skal selv betale rejsen, men de har også været i gang med at rejse bidrag til turen udefra. For eksempel har Sparekassen Hobro foræret hver deltager en rygsæk.
Søndag den 11. juli er gymnasterne hjemme i Himmerland igen. Utvivlsomt trætte og mætte af indtryk.
 


20100628
50.000 kroner fra sparekassen til Hobros kulturarv
Facaden på Hobro Theater gennemgår større renovering
Et af byens smukkeste huse, Hobro Theater, er mærket af tidens tand, sod og snavs. Men ikke meget længere. Huset gennemgår i øjeblikket en større renovering.
Først renses bygningen for gammelt snavs, hvorefter diverse skader og revner repareres, inden de malede partier på facaden friskes op. Samtidig fjernes gamle kabler og ledninger fra facaden.
Endelig udskiftes vinduespartierne på teaterets facade mod nord.
Projektet kommer alt i alt til at koste ejeren, Hobro Borger- og Håndværkerforening, 355.000 kroner.
”Borgerforeningen er gældfri, og vi har det princip, at vi skal blive ved med at være gældfri,” fastslår Preben Jensen, der er tovholder i den projektgruppe, borgerforeningen har nedsat til organisere renoveringen.
”Derfor er vi utroligt glade for den støtte, vi har fået fra Sparekassen Hobro”, sagde Preben Jensen til Per Sønderup, sparekassens administrerende direktør, da de forleden sammen besøgte teateret, hvor lokale håndværkere kravlede rundt på stilladset iført regntøj og højtryksrensere.
Sparekassen Hobro har doneret 50.000 kroner til forskønnelsen af facaden på Hobro Theater, der for år tilbage gennemgik en gennemgribende indvendig renovering.
”Vi har pligt til at værne om dette stykke kulturarv”, slår Preben Jensen fast.
Den klassiske bygning, der er tegnet af den kendte Randers-arkitekt Jens Peter Wærum, stod færdig i 1902.
”Men sparekassens bygning på Store Torv er faktisk endnu ældre”, konstaterede Per Sønderup. Den er fra 1884.
 


20100612
Vikingeskibslaug har vind i sejlene

Da markedschef Vagn Agerskov (i hvid skjorte) fra Sparekassen Hobro kom med støtte til Vikingeskibslauget Fyrkat, blev han modtaget af (stående fra venstre) kasserer Jens Friis, formand Visti S. Hansen, Poul Gersbøll samt (siddende) Mogens Havsted og ”gasterne” Laura og Laurits.

Finansiering af projekt til en kvart million kroner er ved at falde på plads
For et år siden stod de til at blive helt skibs-løse, da de havde lånt sig frem til et enkelt fartøj, som skulle leveres tilbage til ejeren. Men i mellemtiden er det gået stærkt. I dag ligger der ikke færre end tre såkaldte rå-sejlere og duver ud for det gamle træskibsværft i Hobro.
Vikingeskibslauget Fyrkat har i bogstavelig forstand vind i sejlene lige nu. Lauget består af en flok træskibsentusiaster, som med fod på dæk og ror i hånd afprøver og underviser i, hvordan vikingerne i sin tid bar sig ad med at krydse Nordsøen mod vest – i vestenvind.
”Vores fartøjer er ikke vikingeskibe. Men sejlet på vores åfjordsbåde er monteret på en rå, der går på tværs af masten øverst oppe, ligesom på vikingeskibene – deraf navnet rå-sejler”, forklarer en af laugets stiftere og første formand, lærer Poul Gersbøll.
Turister, skoler og erhvervsliv
”Den konstruktion gør, at man kan sejle fra Mariager til Hobro i ren vestenvind,” fortæller Poul Gersbøll, som har sejlet med vikingeskibe siden 1981 og har en fortid som besætningsmedlem på Havhingsten – det håndbyggede langskib, der i 2007 sejlede fra Roskilde til Dublin.
Visionen i vikingeskibslauget er at give især børn og unge, men også voksne, et levende indblik i fortidens sejladsformer, ved at de simpelt hen prøver at sejle som rigtige vikinger.
Målgruppen er skoleklasser og turister, som tilbydes at komme med – otte ad gangen – som gaster om bord på en af laugets såkaldte åfjordsbåde..
”Men vi vil også gerne arrangere sejlads som teambuilding for erhvervsvirksomheder”, tilføjer laugets nuværende formand, Visti S. Hansen.
En kvart million kroner
Før visionen kan gå i opfyldelse, er der dog en række krav til sikkerhedsudstyr, som skal være opfyldt. Det koster penge. Undervisningsmaterialer koster. Og det koster også at anskaffe og istandsætte flåden, der består af to åfjordsbåde og en mindre, 4-personers rå-sejler. Alt i alt opererer lauget med et budget på mere end en kvart million kroner blot for at komme i gang.
Fra LAG-midlerne er der bevilget omkring halvdelen, men bevillingen udløses kun, hvis lauget rejser et lignende beløb. Derfor har lauget været ude og bede om sponsorhjælp, blandt andet i Sparekassen Hobro. Herfra kom markedschef Vagn Agerskov forleden forbi med en lille økonomisk håndsrækning til anskaffelsen af den ene åfjordsbåd.
Han blev straks budt om bord på Lappedykkeren, hvor medlemmer af lauget demonstrerede vikinge- og åfjordsbådenes særlige kendetegn, som gør dem i stand til at sejle i modvind: Den tværliggende rå.
Lauget holder til ved Hobro Træskibsværft, hvor de lokale træskibsentusiaster ad åre håber at skaffe midler til at bygge en kopi i fuld skala af et egentlig vikingeskib.

 


20100610
Det bliver rigtigt godt, det her!

Af adm. direktør
Per Sønderup,
Sparekassen Hobro

”Hvad skal jeg sige? Det er noget rigtigt lort, det her!”
Nej, rolig nu.
Jeg antyder ikke, at årets udgave af Fyrkatspillet er noget skidt.
Jeg citerer blot den kække skjoldbroder Helgi, der – efterhånden som handlingen skrider frem – kommer i tvivl om, på hvis side han egentlig står.
”Vil I være mænd eller svæklinge”, bliver skjoldbrødrene spurgt. Svaret er nemt. Ingen vil være en svækling.
Brødrene drager i leding og tror, at den danske konge og hans krigere er uovervindelige. Englænderne er svage eller feje. Eller begge dele.
Da vores helte så endelig står over for fjenden, viser det sig, at de er mennesker af kød og blod. Sympatiske, nogle af dem også modige. Fjendebilledet krakelerer.
På den måde er der i årets forestilling også et moralsk budskab fra skjoldbrødrene til os tilskuere.
Men dertil kommer igen denne gang de øvrige kvaliteter, som har båret de seneste års forestillinger frem til succes: Humor og drama.
I år venter der os nemlig også en masse action.
Tonen er slået an med veteranens spørgsmål til rekrutterne:
”Hvad vil I vide? Hvor meget blod der er i en mand – eller hvordan et hoved ser ud, når det er delt i to? Bare spørg.”
Og ja – blodet flyder.
Som hovedsponsor for Fyrkatspillet i samtlige 24 år ønsker Sparekassen Hobro held og lykke med ”Skjoldbrødre”. Både til publikum og til de aktive foran og bag ved scenen.
Hvad skal jeg sige? Det bliver rigtigt godt, det her!

Af adm, direktør
Per Sønderup
Sparekassen Hobro
 


20100526
Landmænd viser dyr på Store Torv

Sparekassen Hobro arrangerer skattejagt i en korncontainer: Find en nøglering og byt den til en pose slik. Dorthe og Lars Bech Hansen fra Døstrup har her trukket en af deres jersey-køer af stald, for at den kan agere fotomodel sammen med en del af sparekassens besætning under Open by Night i Hobro 4. juni. Bestyrer Bjarne Kristiansen fra Andelsmejeriet Sædager i Onsild serverer smagsprøver på hvide oste – tidligere kendt som feta.

Sparekassen Hobro og landbruget holder tradition i hævd
Det er en af årets traditioner, at Store Torv i Hobro omdannes til et mindre landbrug under forsommerens Open by Night i Hobro. Også i år er Sparekassen Hobro gået sammen med landbrugets organisationer om at fylde torvet med dyr, smagsprøver og konkurrencer for børn og voksne. Det er fredag den 4. juni, at landbruget indtager byens centrum med køer, heste, grise, får, fjerkræ og andre dyr.
Lokalt mejeri serverer ost
Traditionen tro bliver der rig mulighed for at smage på de produkter, der er resultatet af landmændenes anstrengelser.
Som noget nyt deltager Andelsmejeriet Sædager i Onsild med en stand under Open by Night. Sædager er kendt for en betragtelig eksport af hvide oste, og gæsterne får lov at smage mange varianter, både økologiske og konventionelle oste.
Mejeriet har vundet adskillige priser for sine produkter – i 2006 blev det til en guldmedalje for feta i saltlage på en verdensomspændende osteudstilling i Wisconsin, USA.
Men nu er det slut med at kalde osten for ”feta”. EF-Domstolen har afgjort, at det inden for EU kun er ost fra Grækenland, der må hedde feta. Derfor sælger Sædager nu den hvide ost som ”Danish White Cheese”.
Andre smagsprøver
4H har en stand med pandekage-bagning over bål og bolsje-kogning, mens Familie & Samfund sætter fokus på ”Spis frugt og grønt – 6 om dagen”.
- De fleste både voksne, unge og børn vil gerne spise masser af lækre frugter og grøntsager, men det skal være nemt at gå til. Denne aften giver vi tips og ideer til at komme i gang derhjemme i familien. En lille smagsprøve vil der også være, bebuder ernærings- og husholdningsøkonom Inge Bach fra Familie & Samfund.
Sidst, men ikke mindst tænder Sparekassens medarbejdere op i grillen og serverer en mundsmag på lækkert oksekød og pølser med et glas vin eller saftevand til.
Aktiviteter
Men arrangementet handler ikke alene om at smage.
Bag det hele ligger et ønske fra landbruget om at komme i dialog med forbrugerne om, hvordan fødevarer bliver til, og hvordan dyrene har det. På torvet bliver der flere aktiviteter. For eksempel kan byboerne prøve at malke en af de jersey-køer, der normalt bor hos Dorthe og Lars Bech Hansen fra Døstrup, som er aktive i Agri Nord.
Sparekassen gentager en tidligere succes med en container fyldt med korn. I kornet gemmer sig små nøgleringe, som de børn, der finder dem, kan veksle dem med pose slik.
Desuden bliver der mulighed for at få en tur på pony-ryg.


20100522
75.000 kr. til oplevelsespark ved Fyrkatgården

”Her ved siden af det eksisterende vikingecenter skal den nye aktivitetspark ligge”. Formand for støtteforeningen, Maj Lise Rosendahl, udpeger placeringen af de kommende attraktioner for Per Sønderup, administrerende direktør i Sparekassen Hobro, som er sponsor for det nye anlæg – sekunderet af foreningens sekretær, Poul Erik Andersen (til højre).

PROJEKT: Sparekassen Hobro hjælper vikingecenteret på vej
Indlæring gennem oplevelser. Det er grundtanken bag en storstilet oplevelsespark, som Vikingecenter Fyrkats Støtteforening nu er klar til at bygge.
I øjeblikket ligger der blot en frodig, indhegnet mark på arealet nordøst for Vikingecenteret. Men til efteråret vil oplevelsesparken stå færdig, klar til at delagtiggøre børn, unge og voksne i vikingernes liv og i den nordiske mytologi.
Finansieringen er stort set på plads, senest takket være en donation på 75.000 kroner fra Sparekassen Hobro. Hovedparten af de 625.000 kroner, som parken koster, kommer fra LAG-midlerne, men Mariagerfjord Kommune er også en stor bidragyder. Nordjyllands Historiske Museum og Hobro Idrætsdaghøjskole har desuden støttet projektet kontant.
”Vi er meget glade for opbakningen, så vi nu kan komme i gang med at gøre planerne til virkelighed”, siger formanden for Vikingecenter Fyrkats Støtteforening, Maj Lise Rosendahl.
Freja og Thor tager imod
Ved første øjekast på skitserne til den nye oplevelsespark ledes tankerne hen på en almindelig legeplads, dog udført solidt og i gedigne materialer. Men planerne er langt mere vidtrækkende.
Selve legeredskaberne er udformet som figurer fra den nordiske mytologi.
”Det bliver mere end blot et udendørs aktivitetsområde for voksne og børn. Det kommer til at fungere som inspiration for den undervisning i vikingetiden, som Fyrkatcentret formidler”, fortæller en begejstret sekretær i støtteforeningen, Poul Erik Andersen.
Freja og Thor i fuld størrelse tager imod ved indgangen. En sandkasse i overstørrelse fungerer som hav for Midgårdsormen og vikingeskibet. Ved siden af står Thors vogn og heste – og så videre.
Læring ved hjælp af mobilteknologi
På den måde hjælpes fantasien på vej. Men konkret oplysning og læring bliver også en del af pladsen, som forsynes med oplysende tavler og informationsteknologi, så de besøgende med mobiltelefonen i hånden kan blive klogere på vikingetiden.
I en shelter kan man ligge som i en hule og lytte til en drabelig historie.
Således bliver aktivitetsområdet til en fortælleplads, hvor Tjalfe og Røskva er børnenes guider, mens Freja og Thor leder de voksnes gennem vikingetiden.
Der bliver også arrangementer med levende fortællere.
Opsøgende arbejde
Parken skal være åben for den almindelige turist, der besøger centeret. Men derudover vil vikingecenteret gøre et stykke opsøgende arbejde for at få skoler og fritidsordninger til at besøge det nye oplevelsesområde og henlægge en del af historieundervisningen til vikingecenteret.
Desuden er det tanken at udbyde inspirationskurser for lærere og pædagoger.
 


Støtte til skovplantning fra sparekassen på Egepladsen

Her ses forsiden af Bonnie Rasmussens kunstdør, et festfyrværkeri af farver. Bagsiden får gæsterne ved Open by Night i Mariager lov at sætte deres præg på. Her ses fra venstre afdelingsdirektør Jytte Thuesen fra Sparekassen Hobro i Mariager, som har sponseret Bonnie Rasmussens dør, kunstneren selv samt Peninna Risgaard, der er initiativtager til En Skov af Åbne Døre.

Open by Door: Vær med til at gøre Bonnie Rasmussens kunstdør færdig
Sparekassen Hobro i Mariager har købt en dør af det lokale projekt En Skov af Åbne Døre. Sparekassens dør er malet af Bonnie Rasmussen, men der er det særlige ved hendes dør, at den ene side ikke er gjort helt færdig. Endnu. Den opgave får gæsterne ved Open by Night i Mariager torsdag den 27. maj nu mulighed for at hjælpe kunstneren med at løse.
”Vi inviterer simpelt hen dem, der besøger vores stand til at sætte deres eget lille personlige præg på vores dør”, siger afdelingsdirektør i Sparekassen Hobro i Mariager, Jytte Thuesen.
Initiativet til En Skov af Åbne Døre er taget af Peninna Risgaard fra Galleri Peninna på Dania. Ideen er, at lokale kunstnere dekorerer gamle døre, som sponseres af det lokale erhvervsliv eller private, som vil støtte det idealistiske initiativ.
For der ligger netop idealisme bag. Det overskud, som tilvejebringes gennem kunstprojektet, går til plantning af nye skove. For klimaets skyld.
”Der er allerede rejst midler til den første skov. Det bliver en frugtplantage ved Skelund, der er et lokalsamfund, hvor mange ting i forvejen spirer og gror”, forklarer Peninna Risgaard.
Kunstneren bag sparekassens dør, Bonnie Rasmussen, maler typisk billeder i stærke farver. Billederne er en herlig og sjov blanding af sprudlende farver og mange små, sjove detaljer, som udtrykker livsglæde. Det gælder også forsiden af sparekassens dør. Og noget af bagsiden.
Resten får Mariagers borgere og gæster indflydelse på, hvis de besøger Sparekassen Hobro, der jo – meget passende, når nu temaet er træplantning – har til huse på Egepladsen i Mariager.
 


Vinni Grøn – ny kantineassistent i Sparekassen Hobro. Tina Elholm – ny kantineleder i Sparekassen Hobro.

Vinni Grøn er tiltrådt i en nyoprettet stilling som kantineassistent i Sparekassen Hobro på hovedkontoret i Hobro.
Den 43-årige Vinni Grøn har erfaring fra lignende job. Hun er uddannet smørrebrødsjomfru, køkkenassistent og køkkenleder, og hun har i en årrække arbejdet som sådan på Teknisk Skole i Randers og Danogips i Hobro. Forinden har hun både været forpagter af et brødudsalg i Hobro og haft ansættelse i en skobutik i byen.
Vinni Grøn kommer til Sparekassen Hobro fra en stilling som kantineleder hos Arla Foods i Hobro.
Sparekassens nye kantineassistent bor i Hørby Skoleby sammen med sin mand og deres yngste børn; en søn og en datter på 17 og 14 år. Storesøster på 20 er fløjet hjemmefra.
I sin fritid tilhører Vinni Grøn det korps af frivillige, som på skift bemander cafeteriet i Rosendalhallen.
 

Tina Elholm er tiltrådt i en nyoprettet stilling som kantineleder i Sparekassen Hobro på hovedkontoret i Hobro.
Den 44-årige Tina Elholm har erfaring fra lignende job. Hun er uddannet kok fra Gl. Åbyhøj Kro i 1990, og efter ansættelse på forskellige restauranter i Aalborg blev hun i 1993 ansat som kantineleder i Nørresundby Bank, hvor hun arbejde i ni år.
Hun kommer til Sparekassen Hobro fra en stilling som kantineleder hos it-virksomheden IBS i Aalborg.
Sparekassens nye kantineleder bor i Støvring sammen med sin og mand og deres to døtre på 15 og 19 år.
I fritiden er Tina Elholm en habil golfspiller, som spiller på Rold Skov Golfklubs elitehold. Desuden er hun i bestyrelsen for en ”tirsdagspigeklub”, så inklusive divisionsmatcherne er hun som regel at finde på golfbanen fire gange om ugen i sæsonen.
 


 
Ny receptionist
i Sparekassen Hobro
Ny jurist i
Sparekassen Hobro

Akademiøkonom Maria Senger Kristiansen er tiltrådt som receptionist i Sparekassen Hobro, hvor hun er ansat for at styrke receptionistfunktionen i på det nye hovedkontor i Hobro.
Den 36-årige Maria Senger Kristiansen har en fortid som receptionschef på First Slotshotel Aalborg.
Hun er uddannet akademiøkonom fra det Det Danske Hotel Akademi i Aalborg i 1998 og tiltrådte samme år som receptionist på First Slotshotel, hvor hun senere blev forfremmet, først til supervisor og siden til receptionschef og revenue manager.
Hun har tidligere studeret fransk og engelsk på universitetet i Lausanne i Schweiz.
Maria Senger Kristiansen bor i Støvring med sin mand og deres søn Noel på snart syv år.
 

Cand. jur. Maria Orluff er tiltrådt som jurist i Sparekassen Hobro, hvor hun er ansat for at styrke kreditafdelingen, der i forvejen tæller en jurist.
Den 33-årige Maria Orluff kommer fra en stilling som konsulent hos KPMG.
Hun er cand.jur. fra Århus Universitet i 2006 og har i mellemtiden beskæftiget sig med ejendomsadministration hos Mensch & Partnere A/S og arbejdet som fuldmægtig hos advokatfirmaet Steffensen, Horstmann & Partnere.
Ud over sin juridiske baggrund er hun bachelor i økonomi fra Syddansk Universitet og i erhvervsøkonomi/jura fra Handelshøjskolen i Århus.
Maria Orluff bor i Århus sammen med sin kæreste og deres søn på knap et år.
 

Et par tusinde gæster i Sparekassen Hobro

Hobro Søndre Skoles Kor underholdt i sparekassens rummelige, men i dagens anledning tæt pakkede kantine. Borgervæbningen underholdt og affyrede en kanonsalut for sparekassens nye hovedkontor. Der var rift om pindemadderne, som sparekassen serverede i den nye kantine på øverste etage. 4. Generationerne mødtes i Sparekassen Hobro.

Åbent Hus: Lørdagstrængsel i funklende nyt hovedkontor
Mellem 2000 og 2500 gratulanter tog i lørdags imod opfordringen fra Sparekassen Hobro til at komme til åbent hus i sparekassens funklende nye hovedkontor.
Allerede en halv time før, dørene blev åbnet, begyndte der at danne sig kø foran sparekassen, både ved den gamle indgang på Store Torv og foran det nye trappetårn ud mod Brotorv.
- Vi havde på forhånd regnet med omkring 1500 gæster, så vi er glade for, at mange flere viste sig at være interesserede i at se vores nye lokaliteter, siger sparekassens administrerende direktør, Per Sønderup.
Salut
Klokken 12 blev indvielsen af hovedkontoret markeret på Store Torv med en kanonsalut, leveret af Hobro Borgervæbning.
Indenfor underholdt Hobro Søndre Skoles Kor, mens de mange gæster forsynede sig med pindemadder eller blev vist rundt af ikke færre end 70 sparekassemedarbejdere, der havde stillet sig til rådighed i dagens festlige anledning.
Ikke alene er hovedkontoret blev mere end dobbelt så stort som før. Den gamle fløj er også blevet gennemgribende renoveret i en grad, så det i dag ikke er muligt at skelne nyt fra gammelt.
- Vi kunne godt have bygget i mindre målestok, siger Per Sønderup, men så skulle vi måske til at starte forfra igen om 5-10 år. Nu har vi gjort det ordentligt fra starten, så løsningen holder de næste 25 år.
Vækst
Siden byggeplanerne blev offentliggjort for to et halvt år siden, er antallet af medarbejdere i sparekassen allerede forøget med en tredjedel til knap 200, hvoraf halvdelen gør tjeneste på hovedkontoret, mens den anden halvdel arbejder i sparekassens 12 afdelinger fra Viby i syd til Aalborg i nord.
I fjor blev sparekasserne i Galten og Gjerlev fusioneret ind, og i år har Sparekassen Hobro overtaget Sparbanks afdeling i Aalborg.
Sparekassen har haft adresse på Store Torv i Hobro siden sin stiftelse i 1851, men det nuværende hovedkontor blev bygget i 1884. I 1970’erne blev der føjet en – efter datidens målestok – betragtelig udvidelse til.

 



Jernhård lady i Sparekassen Hobro

Marianne Florman trak paralleller til sin egen karriere som håndboldlandsholdsspiller under Ulrik Wilbek i 90'erne og til sit nuværende arbejde som tv-vært.

Marianne Florman talte om præstationsangst
”Præstationsangst er et grimt, lille loddent dyr - med dårlig ånde - som springer op på ryggen af dig, når du har allermindst brug for det. Men du kan ikke flygte fra din præstationsangst. Du er nødt til at acceptere den - og finde værktøjer til at bekæmpe den.”
Sådan lød et af Marianne Flormans budskaber, da hun forleden holdt foredrag for unge garanter i Sparekassen Hobro.
Marianne Florman trak paralleller til sin egen karriere som håndboldlandsholdsspiller under Ulrik Wilbek i 90'erne og til sit arbejde som tv-vært.
Tag ansvar for dit eget liv, var hendes overordnede budskab:
"Det kræver mod at leve i denne verden - vi har alle sammen brug for at være en lille smule modige hver dag."
Sparekassen Hobro holder hvert år et arrangement for sine unge garanter med en spændende foredragsholder. I fjor var det Mads ”Blærerøv” Christensen, og året før var det sundhedsguru Chris MacDonald.
 


2010-03-15

Fortjener din leder en påskønnelse?

I fjor gik en af de tre priser til Torkild Frandsen for hans utrættelige virke som leder af 300 aktive bowlingspillere under Hobro Firma & Familie Idræt. På en træningsaften havde formand Stafford Gay Flint (t.v.) i al hemmelighed arrangeret, at markedschef Vagn Agerskov fra Sparekassen Hobro dukkede op i Hobro Bowlingcenter med pris, diplom og de 6000 kroner, der hører til.

  
Sparekassepris uddeles for 35. gang

De lokale, nordjyske sparekasser hædrer igen ulønnede idrætsledere. Det sker med et kontant beløb på tilsammen 18.000 kroner, som efter indstilling deles ud til tre energiske ledere.

Interesserede idræts- og ungdomsforeninger på egnen kan få et indstillingsskema i Sparekassen Hobro, der er medstifter af idrætslederfonden.

Sparekassen Hobro håber på mange kvalificerede forslag fra lokalområdet. Senest 1. april skal skemaet være hos en af de tre repræsentanter i fondsbestyrelsen. Det er Sisse Wildt, Pandrup (DFIF), Svend Rom, Aalborg (DIF) eller Palle Fogh, Aalborg (DGI).

Ni gange er prisen gået til en leder fra Mariager Fjord området. Senest i 2009, hvor Torkild Frandsen, Aalestrup, blev påskønnet for sit store virke for Hobro Firma & Familie Idræt, oplyser markedschef Vagn Agerskov, Sparekassen Hobro.

Han tilføjer, at de samarbejdende sparekasser er glade for at uddele idrætspriserne, fordi mange ledere udfører et meget stort samfundsnyttigt, frivilligt arbejde, som fortjener en kontant anerkendelse. Med dette års legatportioner er der i alt udloddet 692.000 kroner.

Det er 35. gang, priserne uddeles i år. De tre, der hver hædres med et legat på 6000 kroner, kan bruge pengene til deltagelse i kursus eller til en idrætsrejse efter eget ønske.




 
20100313 Åbent Hus - Sparekassen Hobro inviterede indenfor i funklende nyt hovedkontor

20100305
Sparekassen slår endnu dybere rødder i Hobro


- Vi håber at se rigtigt mange gæster, når vi slår dørene op 13. marts, siger sparekassens administrerende direktør, Per Sønderup.

Hobro Søndre Skoles Kor underholder i sparekassen, og udenfor musicerer Borgervæbningen, der også affyrer en kanonsalut for sparekassens nye hovedkontor.

Åbent Hus: Sparekassen Hobro inviterer indenfor i funklende nyt hovedkontor
”Hovedkontoret bliver dobbelt så stort”, bebudede Sparekassen Hobro den 12. september 2007, da planerne for sparekassens omfattende byggeprojekt centralt i Hobro blev offentliggjort.
Nu, helt nøjagtigt to et halvt år senere, kan sparekassen slå dørene op til det færdige resultat.
Lørdag den 13. marts inviterer sparekassen til åbent hus i hovedkontoret, der ikke alene er blevet udvidet med en ny hovedfløj ud mod Brotorv. Den gamle fløj er ved samme lejlighed blevet gennemgribende renoveret, så den falder i ét med den nyopførte bygning såvel udvendigt som indvendigt.
- Vi håber at se rigtigt mange gæster, når vi slår dørene op 13. marts, siger sparekassens administrerende direktør, Per Sønderup, der glæder sig til at vise det færdige resultat frem.
- Med byggeriet har sparekassen slået endnu dybere rødder i Hobro, siger Per Sønderup.
Den nye fløj hviler på 143 betonpæle, der er støbt på stedet i ned til 18 meters dybde. Piloteringen foregik ved at bore huller, som derefter blev fyldt med jern og beton.
Musik og salut
Dagen fejres med musik af Hobro Borgervæbning, optræden ved Hobro Søndre Skoles Kor og en rigtig kanonsalut på Store Torv. Indenfor står sparekassens medarbejdere klar til at vise rundt, og i den nye kantine med udsigt over Mariager Fjord bydes der på både vådt og tørt.
Udvidelsen er på 2500 kvadratmeter plus en kælder på 500. Dermed er sparekassens hovedkvarter nu mere end dobbelt så stort som før.
- Vi kunne godt have bygget i mindre målestok, siger Per Sønderup, men så skulle vi måske til at starte forfra igen om 5-10 år. Nu har vi gjort det ordentligt fra starten, så løsningen holder de næste 25 år.
30 % flere medarbejdere
Siden planerne blev offentliggjort for to et halvt år siden, er antallet af medarbejdere i sparekassen allerede forøget med en tredjedel til knap 200 fordelt på hovedkontoret og sparekassens 12 afdelinger fra Viby i syd til Aalborg i nord.
I fjor blev sparekasserne i Galten og Gjerlev fusioneret ind, og i år har Sparekassen Hobro overtaget Sparbanks afdeling i Aalborg.
Sparekassen har haft adresse på Store Torv i Hobro siden sin stiftelse i 1851, men det nuværende hovedkontor blev bygget i 1884. I 1970’erne blev der føjet en – efter datidens målestok – betragtelig udvidelse til.
 


20100226
Nyvalg og genvalg til sparekassebestyrelse


Lars Tolborg – nyt medlem af bestyrelsen i Sparekassen Hobro.

Svend Madsen – genvalgt til sparekassens bestyrelse.
 

På repræsentantskabsmødet i Sparekassen Hobro blev servicetekniker Svend Madsen, Hobro, genvalgt til sparekassens bestyrelse, og gårdejer Lars Tolborg, Hobro, blev nyvalgt.
Da bestyrelsen efterfølgende konstituerede sig, var der genvalg til radiotekniker Hans Jørgen Nielsen som formand og forretningsindehaver Bent Bjørn som næstformand.
Lars Tolborg blev nyvalgt til sparekassens repræsentantskab under garantmøderne i november og tiltrådte 1. januar i år. Svend Madsen har siddet i sparekassens repræsentant skab siden 2002 og i bestyrelsen siden 2006.


20100224
Sparekassen Hobro kom styrket ud af 2009

Per Sønderup: ”Sparekassens solvens ligger helt oppe på 22,9 procent, og det er vel at mærke uden, at vi deltager i Bankpakke 2, og dermed uden det skud væksthormon, solvensprocenten får i de pengeinstitutter, der har taget imod pakken”.

ÅRSRAPPORT: Resultat før skat på 15,2 millioner kroner og endnu højere soliditet

For 23. år i træk kan Sparekassen Hobro præsentere en årsrapport, der viser et positivt resultat. Samtidig glæder administrerende direktør Per Sønderup sig over, at sparekassen i 2009 blev endnu mere solid, end den var i forvejen.

”Og det er vel at mærke uden, at vi deltager i Bankpakke 2, og dermed uden det skud væksthormon, soliditeten får i de pengeinstitutter, der har taget imod pakken”, siger Per Sønderup.

Sparekassens kernekapitalprocent ligger på 21,8, og solvensprocenten er steget til 22,9. Det tal skal sammenholdes med, at sparekassens individuelle solvensbehov er beregnet til kun 8,4.

”Sparekassens ’friværdi’ er altså usædvanligt stor,” understreger direktøren.

Tilfredsstillende

Bankpakke 1 er sparekassen til gengæld med i. Bidragene hertil kostede sparekassen 33 millioner kroner i 2009. Desuden er sparekassens nedskrivninger steget, fordi flere kunder får sværere ved at svare enhver sit. Nedskrivningerne trækker 2009-resultatet ned med 53,4 millioner kroner. Endelig medførte fusionen med Den Lille Sparekasse i Gjerlev og Galten pr. 1. januar 2009 en række éngangsomkostninger, blandt andet til sammenlægning af it-systemer.

”På den baggrund er det tilfredsstillende, at Sparekassen Hobro i 2009 nåede et resultat før skat på 15,2 millioner kroner”, sagde Per Sønderup på sparekassens repræsentantskabsmøde tirsdag aften.

Resultatet blev hjulpet på vej af positive kursreguleringer på 26,4 millioner kroner.

Rustet til fremtiden

Ved udgangen af 2009 havde Sparekassen Hobro udlån for 3.375 millioner kroner. Indlånet udgjorde 2.987 millioner kroner. Sparekassens balance har passeret 5 milliarder kroner, og det samlede forretningsomfang nærmer sig 10 milliarder kroner.

”Sparekassen står godt rustet til fremtiden. Når Bankpakke 1 udløber med tredje kvartal i år, vil vores resultat løfte sig, og vi er fri for den rentebyrde, som de pengeinstitutter, der har optaget lån af staten gennem Bankpakke 2, hæfter for fremover”, påpeger sparekassens direktør:

”Sparekassen har de nødvendige ressourcer til, professionelt og på konkurrencedygtige vilkår, at servicere såvel privat- som erhvervskunder, og det vil virkelig komme os til gavn, når samfundsøkonomien får det bedre,” siger Per Sønderup.

Egenkapital over en milliard kroner

Egenkapitalen i Sparekassen Hobro passerede med fusionen med Den Lille Sparekasse en milliard kroner.

Ved udgangen af regnskabsåret havde sparekassen 186 medarbejdere, omregnet til fuldtidsstillinger. Det er en stigning på 30, primært i kraft af fusionen med Den Lille Sparekasse.

I februar 2010 er antallet af medarbejdere allerede blevet større, idet Sparekassen Hobro netop har købt Sparbanks afdeling i Aalborg med otte medarbejdere.




Gå til åbent hus annonce her.pdf
 


20100208
Sparekassen Hobro udbygger nordlig bastion
 

         

”Vi får brug for samtlige medarbejderne og deres kendskab til de lokale forhold i Aalborg til den fremadrettede udvikling af afdelingen,” siger adm. direktør i Sparekassen Hobro, Per Sønderup.  

Samtlige medarbejdere i Sparbank i Aalborg tilbydes fortsat ansættelse
”Det er helt klart til gavn for den fremtidige udvikling i Sparekassen Hobro, at vi får udbygget vores platform i hovedstaden i den region, hvor sparekassen har sine rødder.”
Sådan siger adm. direktør Per Sønderup, Sparekassen Hobro, i anledning af, at sparekassen har overtaget Sparbanks afdeling i Aalborg.
Sparekassen overtager afdelingen på Boulevarden og dens otte medarbejdere med omgående virkning.
Sparekassen Hobro har i forvejen en afdeling i Slotsgade i Aalborg. Senere på året lukkes denne afdeling, og alle de sammenlagt 14 medarbejdere samles i Sparbanks hidtidige lokaler på Boulevarden.
Samtidig udvider sparekassen afdelingen på Boulevarden, der hidtil har været kasseløs, til en fuldserviceafdeling med kasseekspedition, privatkunde- og erhvervsafdeling.
”Vi bevarer alle arbejdspladserne, for vi får brug for samtlige medarbejderne og deres kendskab til de lokale forhold i Aalborg til den fremadrettede udvikling af afdelingen,” siger Per Sønderup.
Sparbanks nuværende filialdirektør, Niels Bruun Christiansen, fortsætter som chef for den kommende, sammenlagte afdeling med primært fokus på erhvervskunderne. Afdelingsdirektør Kristian Dahl Johnsen fra den nuværende afdeling af Sparekassen Hobro i Aalborg bliver privatkundechef i den sammenlagte afdeling med primært fokus på afdelingens privatkunder.
Indtil sammenlægningen fysisk finder sted, kører begge afdelinger videre som hidtil.
Sparekassen Hobro har en egenkapital på godt en milliard og et forretningsomfang på knap 10 milliarder kroner. Foruden hovedkontoret i Hobro har sparekassen i alt 12 afdelinger fra Århus i syd til Aalborg i Nord.

 


20100127
Fast gulv under fødderne
 

Fem voksne mænd er gået i gulvet … for at beundre det. Det er forrest formanden for Skjellerup Borgerhus, Lars Nordentoft (til højre), og markedschef Vagn Agerskov fra Sparekassen Hobro, der kontant har støttet købet af det nye gulv. Bagved knæler bestyrelsesmedlemmerne i borgerhuset (fra venstre) Erik Andersen, Ernst Herlevsen og Brian Skov.

Borgerne i Skjellerup har løftet i flok
Da bestyrelsen for Skjellerup Borgerhus forleden inviterede til åbent hus for at fejre, at huset har fået lagt et skinnende nyt trægulv, lå der billeder fremme, som gæsterne kunne bladre i.
Billederne dokumenterer, at nok har bestyrelsen været dygtig til at skaffe sponsorer til køb af gulvet, men det fremgår også, at byens borgere selv har haft hænderne oppe af lommen – mildt sagt – for at få udskiftningen gennemført.
Det gamle gulv var ikke alene slidt, det var også begyndt at give sig sine steder, ikke mindst i det område, der typisk bruges som dansegulv, når huset bruges til fest.
Nu er det udslidte gulv væk, der er hældt kubikmetervis af sand ned for at stabilisere, der er lagt flamingo ovenpå for at isolere, strøer er understøttet og et flot bøgeparketgulv er monteret – stort set udelukkende af frivillig, lokal arbejdskraft.
Så nu kan de igen med sindsro byde hinanden op til dans i Skjellerup.
 


2010-01-18
Med knofedt og kontanter
 
Flankeret af spejderlederne Rikke og Brian Larsen modtager KFUM-spejdernes grupperådsformand i Hørby, Kay Verner Nielsen, her tilsagnet om støtte af markedschefen i Sparekassen Hobro, Vagn Agerskov.

KFUM-spejdere snart klar til indvielse af nyt aktivitetshus
”Med Guds hjælp og lidt håndkraft skal vi nok klare det", hedder en gammel talemåde. KFUM-spejdernes Rosendalgruppe kan i dag omskrive ordspillet: Med sponsorstøtte og en hel masse knofedt har de bygget sig et længe ønsket aktivitetshus ved siden af deres eksisterende spejderhus i Hørby Skoleby.
Det 128 kvadratmeter store aktivitetshus rummer værksted, depot og garage, hvor spejderne nu kan pakke deres trailer i god tid, inden de tager af sted på lejr.
Den nye flotte bygning, der til sommer skal males i samme farve som det nuværende hus, afløser en mildest talt udtjent jernbanevogn, der i årevis har stået og hængt med akslerne på spejdernes grund i Rosendal.
- Planen er også at åbne værkstedet for områdets dagplejemødre, som så for eksempel kan lade børnene lege med farver uden at være bange for, at de spilder på gulvet, siger KFUM-spejdernes grupperådsformand i Hørby, Kay Verner Nielsen.
Forleden var markedschefen i Sparekassen Hobro, Vagn Agerskov, i Hørby for at se de næsten færdige lokaler og overrække sparekassens kontante støtte til byggeriet, som mange lokale leverandører har bidraget til med favørpriser eller slet ingen faktura på byggematerialer.
Blandt de store økonomiske bidragydere til huset, der løber op i 800.000 kroner, findes i øvrigt Lokale- og Anlægsfonden, LAG Himmerland og Mariagerfjord Kommune.
Knofedtet kommer derimod fra ledere og forældre til KFUM-spejderne. De har foreløbig lagt 160 timers frivillig arbejdskraft på byggepladsen, og lige så mange timers arbejde er stadig i vente.
Det hele skal stå fikst, flot og færdigt lørdag den 24. april. Så skal huset indvies officielt præcis på Rosendalgruppens 30 år jubilæumsdag.
- Vi skal nok nå det, lover Kay Verner Nielsen.