Nyt om Sparekassen Hobro

Til Forside

www.sparhobro.dk

Nyt fra 2011

Nyt fra 2010

Nyt fra 2009


2012-12-19

25 år i Sparekassen Hobro

Privatkundemedarbejder Tina O. Olesen">
 

Nyt om Sparekassen Hobro

Til Forside

www.sparhobro.dk

Nyt fra 2011

Nyt fra 2010

Nyt fra 2009


2012-12-19

25 år i Sparekassen Hobro

Privatkundemedarbejder Tina O. Olesen, Kirkedals Alle, Hobro, kan 1. januar 2013 fejre 25 års jubilæum i Sparekassen Hobro.

Tina Olesen arbejder som kasserer i sparekassens afdeling i Adelgade 44, hvor hun har tilbragt hovedparten af sine 25 år i sparekassen. De første to år virkede hun i sparekassens afdeling i Vorning, og fra 2000 til 2007 var hun i Privatkundeafdelingen ved sparekassens hovedkontor på Store Torv i Hobro.

Den 45-årige jubilar er gift med Per Norup Olesen, med hvem hun har børnene Line og Lasse.

 


2012-12-12

Ny kunderådgiver i Sparekassen Hobro

Maja Rauff Hansen er tiltrådt som privatkunderådgiver i Sparekassen Hobro – i Privatkundeafdelingen på Store Torv i Hobro.

30-årige Maja Rauff Hansen, der bor i Valsgård, kommer til Sparekassen Hobro med erfaring i rådgivning af privatkunder og med et godt lokalkendskab. Hun har de seneste fire år været ansat i Sparekassen Himmerlands City Syd afdeling i Aalborg, men har tidligere været ansat hos tøjforretningen For You i Hobro, først som butikselev og senere som salgsassistent.

 


2012-12-06
Sparekassen Hobro i Mariager viser skæve eksistenser
Den lokale kunstner og underviser Kathrine van Godt Kjærsgaard er godt i gang med at flytte fra Skrødstrup til Skelund. Og mens hun flytter, har en håndfuld af hendes malerier fået asyl hos Sparekassen Hobro i Mariager, hvor byens borgere og sparekassens kunder nu kan tage dem i nærmere øjensyn.
I Sparekassen Hobro udstiller Kathrine van Godt to af de temaer, der går igen i mange af hendes værker: Natur og skæve eksistenser.
Og der er godt knald på farverne i hendes billeder.
Ud over i Sparekassen Hobro i Mariager udstiller Kathrine van Godt i øjeblikket på flere gallerier landet over – fra Inuit i Aalborg til Vognporten ved Kronborg.
Men ud over selv at være produktiv, lærer hun også fra sig om malerkunst. Hun underviser børn og unge på Mariagerfjord Kulturskole i Mariager, og hun har hold med voksne elever på AOF både i Hobro og Randers.
”Billedkunst er min verden”, konstaterer Kathrine van Godt Kjærsgaard, der hænger i Sparekassen Hobro i Mariager frem til udgangen af januar.  

[Billedtekst]
To skæve eksistenser i forgrunden og to naturbilleder i baggrunden – det er nogle af de malerier, som Kathrine van Godt Kjærsgaard udstiller i Sparekassen Hobro på Egepladsen i Mariager frem til udgangen af januar.  


2012-12-01
På jagt efter penge til nye klæder
SKOLEORKESTER: Uniformer har 30 år på bagen
Klæder skaber folk, siger man. Det gamle ordsprog er dog ikke helt dækkende hos Hadsund Skoleorkester. At håndtere trompet, tromme og tambourstav professionelt – det er stadig hovedopgaven for orkesterets unge medlemmer.
Men når orkesteret optræder, vil de også gerne tage sig godt ud. Og det begynder efterhånden at knibe. De nuværende uniformer har 30 år på bagen. Årene er ved at have sat sine spor. Derfor er orkesteret på jagt efter penge til at skifte garderoben ud.
”En uniform koster omkring 5.000 kroner inklusive alt udstyr, og vi skal bruge 60. Så nu er vi for alvor gået på pengejagt”, fortæller formanden for Hadsund Skoleorkester, Karin Bodilsen.
En af de første bidragydere er Sparekassen Hobro, som også tidligere har hjulpet skoleorkesteret på vej. Denne gang har sparekassen doneret 25.000 kroner til nye uniformer. Det skulle altså række til de første fem.
”Vi håber selvfølgelig, at andre virksomheder vil støtte os, men orkesterets medlemmer gør sandelig også selv en indsats”, understreger Karin Bodilsen.
På det seneste har orkesteret, med succes, solgt julekalendere, og her i julemåneden sælger medlemmerne skrabelodder. Desuden står orkesterets medlemmer for salg af gløgg og vafler, når Trip Trap i Hadsund holder julemarked i de kommende weekender. Overskuddet herfra skal gå til de nye klæder.
Prisen på 5.000 kroner pr. uniform bygger på et tilbud fra en dansk uniformsfabrik. Udskiftningen af garderoben kunne utvivlsomt gøres billigere ved at få arbejdet gjort i Kina, men den tanke er Karin Bodilsen ikke varm på:
”Vi kender til et andet orkester, som har store problemer med uniformer, som de fik syet i Kina, så det vil vi ikke … de nye skal jo helst holde i 30 år ligesom de gamle”, siger hun.
Hadsund Skoleorkester har i år eksisteret i 80 år.

[Billedtekst]
”Tak for håndsrækningen”, siger orkesterformand Karin Bodilsen her til marketingchef René Astrup fra Sparekassen Hobro, som har givet 25.000 kroner til skoleorkesterets uniformsudskiftning.


2012-11-09
Fem nyvalg og 10 genvalg til
sparekassens repræsentantskab

På garantmøderne 5.-8. november 2012 i Sparekassen Hobro blev 10 genopstillede repræsentantskabsmedlemmer genvalgt, mens fem blev nyvalgt.

Nyvalgt blev (i alfabetisk rækkefølge med valgkreds nævnt i parentes):
Gårdejer Lars Schou Andersen (Terndrup)
Fhv. informationschef Arne Christiansen (Aarhus City)
Centerchef Flemming Floor Jensen (Hobro)
Skatterevisor John Ronald Larsen (Hobro)
Lektor Christian Nielsen (Galten)

Genvalgt blev (i alfabetisk rækkefølge med valgkreds nævnt i parentes):
Skoleinspektør Ebbe Aggerholm (Gjerlev)
Ergoterapeut Karna Rind Frandsen (Hobro)
Direktør Ole Grønlund (Valsgård)
Vognmand Kaj Haferbier (Doense/Vebbestrup)
Blomsterdekoratør Jacob Meulengracht (Hobro)
Malermester Erik Egelund Pedersen (Gjerlev)
Civiløkonom Ulla Moth Postborg (Klejtrup)
Gårdejer Jørgen Rasmussen (Galten)
Bedemand Holger Skammelsen (Hobro)
Sygeplejerske Grethe Thomsen (Hobro)

Der var opstillet 28 kandidater til de 15 pladser.
Valget gælder for en 4-års periode, regnet fra 1. januar 2013, idet der er valg hvert år, så cirka en fjerdedel af repræsentantskabet er på valg ad gangen.


Valget til repræsentantskabet i Sparekassen Hobro fandt sted ved årets fire garantmøder, der alle blev holdt i Hobro Idrætscenter. Stemmerne blev talt op umiddelbart efter det sidste møde torsdag den 8. november, hvor kopibandet ARBA Revival Band underholdt


 


2012-10-06
Fire garantmøder med eftertragtede kunstnere
Sparekassen Hobro inviterer til fest med Jesper Lundgaard, Kirsten Siggaard, Per Pallesen og en livagtig Abba-kopi
 

Jesper Lundgaard har sunget i adskillige musicals, og dem vil han give prøver på mandag aften. Kirsten Siggaard har vundet Dansk Melodi Grand Prix tre gange – tirsdag aften kan sparekassens garanter nyde hendes store stemme. Per Pallesen er en kendt entertainer med mange figurer i sit kølvand. Tjener Boldt fra tv-aktuelle Matador er en af dem. ARBA Revival Band må ikke hedde noget med ABBA. Så de staver deres navn lidt anderledes end forbillederne, men på scenen lyder ARBA nøjagtigt som originalerne.

Fire aktuelle, eftertragtede navne går på scenen, når Sparekassen Hobro til november slår dørene op til årets fire garantmøder i Hobro Idrætscenter.
Mandag den 5. november er det Jesper Lundgaard, der optræder med smagsprøver fra sin lange sanger- og skuespillerkarriere.
Tirsdag den 6. november synger den tredobbelte vinder af Dansk Melodi Grandprix, Kirsten Siggaard.
Onsdag den 7. november står tjener Boldt på scenen i skikkelse af Per Pallesen.
Og torsdag den 8. november kommer ARBA Revival Band, der – udklædt som berømte ABBA – spiller musik fra den svenske kvartet, som var det originalerne selv, der stod på scenen.
Repræsentantskabsvalg
Ud over at nyde underholdningen og lidt god mad har sparekassens garanter også en mere alvorlig opgave under møderne, nemlig at vælge 15 medlemmer til sparekassens øverste myndighed, repræsentantskabet.
Stemmerne tælles op umiddelbart efter det sidste møde, så valgresultatet kan offentliggøres fredag den 9. november.
Helt friske tal
På møderne får garanterne desuden et helt frisk billede af sparekassens sundhedstilstand. Bestyrelsesformand Hans Jørgen Nielsen aflægger beretning om sparekassens virke i det forløbne år, og administrerende direktør Per Sønderup fremlægger helt friske tal; sparekassens regnskab efter årets første tre kvartaler.
Traditionen tro sætter sparekassen busser ind for at transportere garanter til Hobro Idrætscenter fra alle de områder, hvor sparekassen har afdelinger, herunder Aalborg og Aarhus.
Sparekassen Hobro forventer at se cirka hver fjerde af sine 13.000 garanter til årets møder i Hobro Idrætscenter. Garanterne kan hente deres adgangskort i sparekassens afdelinger fra mandag den 8. oktober.
 


2012-10-06
28 kandidater til 15 pladser
Repræsentantskabet i Sparekassen Hobro får mindst fire nye medlemmer
Der bliver ikke færre end 28 kandidater at stemme på, når garanterne i Sparekassen Hobro til november skal vælge 15 medlemmer til sparekassens repræsentantskab. Mindst fire nye medlemmer kommer ind, idet 11 af kandidaterne til de 15 pladser, der er i spil, er nuværende repræsentantskabsmedlemmer, som genopstiller.
Repræsentantskabet er sparekassens øverste myndighed, som blandt sine medlemmer vælger flertallet i sparekassens bestyrelse. Desuden er det repræsentantskabet, som godkender sparekassens årsrapport og har beføjelserne til at ændre sparekassens vedtægter.
Sidder i fire år
De 15 kandidater, der vælges, tiltræder 1. januar og sidder i repræsentantskabet de næste fire år. Der er årlige valg til repræsentantskabet, så hvert år er i gennemsnit en fjerdedel af de 51 medlemmer på valg. Når der er forholdsvis mange på valg i år, skyldes det blandt andet, at repræsentantskabet blev udvidet i forbindelse med fusionen for snart fire år siden med Den Lille Sparekasse i Gjerlev og Galten.
Valghandlingen finder sted på årets garantmøder, der holdes i Hobro Idrætscenter over fire aftener fra den 5. til den 8. november. Flere end 3000 garanter forventes at deltage i årets garantmøder, men vælgerne kan også på forhånd stemme pr. brev i en af sparekassens 13 ekspederende afdelinger fra Aarhus i syd til Aalborg i nord.
Én stemme pr. 1000 kr.
i garantkapital
Sparekassens vedtægter tager højde for, at alle de geografiske områder, som Sparekassen Hobro dækker, er sikret mindst én repræsentant i sparekassens øverste myndighed.
Vælgerne er de myndige blandt Sparekassen Hobros omkring 13.000 garanter. De har én stemme for hver 1000 kroner, de har tegnet i garantkapital. Man kan dog ikke købe sig til afgørende indflydelse, for hver enkelt garant kan maksimalt have 20 stemmer.
Stemmerne tælles op om natten efter det sidste af de fire garantmøder, så valgresultatet kan offentliggøres om morgenen fredag den 9. november.

[Billedtekst]
Stemmerne tælles op om natten efter det sidste af de fire garantmøder torsdag den 8. november, så valgresultatet kan offentliggøres fredag morgen.

Bilag: Listen med de 28 kandidater
De stiller op

(I alfabetisk rækkefølge med valgkreds nævnt i parentes)
Skoleinspektør Ebbe Aggerholm (Gjerlev)
Gårdejer Lars Schou Andersen (Terndrup)
Fhv. informationschef Arne Christiansen (Aarhus City)
Ergoterapeut Karna Rind Frandsen (Hobro)
Arkitekt Bo Graugaard (Hobro)
Direktør Ole Grønlund (Valsgård)
Vognmand Kaj Haferbier (Doense/Vebbestrup)
Guldsmed Asbjørn Zinck Høegh (Doense/Vebbestrup)
Gårdejer Egon Jensen (Hobro)
Centerchef Flemming Floor Jensen (Hobro)
Butiksindehaver Karsten Lykke Jensen (Hobro)
Vognmand René Jensen Solbakken (Nørager)
Salgschef Tim Lykke Jensen (Mariager)
Tømrer Svend Erik Rohde Jønsson (Mariager)
Direktør Jørn Kristensen (Klejtrup)
Direktør Peter A. Kristensen (Hadsund)
Skatterevisor John Ronald Larsen (Hobro)
Butiksindehaver, vinhandler Henning Lind-Nissen (Hobro)
Blomsterdekoratør Jacob Meulengracht (Hobro)
Lektor Christian Nielsen (Galten)
Økonomiansvarlig Palle Paetau (Aalborg)
Malermester Erik Egelund Pedersen (Gjerlev)
Civiløkonom Ulla Moth Postborg (Klejtrup)
Konsulent Bo Rasmussen (Galten)
Gårdejer Jørgen Rasmussen (Galten)
Arkitekt Per Seeberg (Terndrup)
Bedemand Holger Skammelsen (Hobro)
Sygeplejerske Grethe Thomsen (Hobro)
 


2012-10-05
Da nisserne reddede de ubehjælpsomme amatører
FYRKATSPILLET: Årets juleforestilling handler om tilblivelsen af Hobro Theater
”Byens teaterliv er lagt i hænderne på en flok ubehjælpsomme amatører, som selv mener, de er verdensmestre i teater.”
Ja, sådan står der, ordret, i forfatterens egen præsentation af dette års julespil på Hobro Theater.
Men der er altså ikke tale om en karakteristik af truppen bag tredje forestilling i trilogien Jul over Himmerland, som her i 2012 har undertitlen Jul i Røg og Damp. Nej, vendingen ”de ubehjælpsomme amatører” refererer ikke til Fyrkatspillets gæve skuespillere anno 2012, men til det spirende kulturliv i Hobro i slutningen af 1800-tallet.
Professionelle bagmænd
Trilogiens første forestilling i 2010 handlede om opførelsen af Bie’s Bryghus i midten af 1800-tallet, i 2011 kom jernbanen til byen, og her i 2012 følger vi så tilblivelsen af Hobro Theater … der kunne lade tæppet gå første gang for 110 år siden.
Som de foregående to år er det den professionelle skuespiller fra Aalborg Teater Jørgen W. Larsen, der er forfatter til julespillet, og instruktør er, ligesom i fjor, Anders Baggesen, der er uddannet skuespiller fra Aarhus Teater. Han har virket både som skuespiller og som instruktør på en lang række scener landet over, og julestemning og nisser har han også erfaring med – efter have optrådt i tv-julekalenderne Jul på Slottet og Jul på Kronborg.
Men oppe på scenen er det altså de rutinerede Fyrkatspillere, der tager publikum med på en tur tilbage til slutningen af 1800-tallet.
Spænding og humor
Om handlingen i årets stykke skriver Jørgen W. Larsen, der lover både spænding og humor i komedien om dampmaskiner, gaslys og bryggerens forpinte bagdel:
”Vi nærmer os århundredskiftet. Udviklingen går stærkt. Selv i en lille provinsby som Hobro.
Bie’s bryggeri er en stor succes. Næsten for meget. Bryggeren kan ikke rigtig følge med de nye tider. Hans sønner gør, hvad de kan, men den gamle er stædig. Ikke mindst på grund af en byld i en vis legemsdel.
Samtidig er byens teaterliv lagt i hænderne på en flok ubehjælpsomme amatører, som selv mener de er verdensmestre i teater. Det går selvfølgelig rivende galt. Ikke mindst da byens velkendte nisser blander sig i løjerne og er garanter for den helt store morskab.
Fornuftige borgere arbejder, trods stor modstand, for et nyt teaterhus i Hobro, og til sidst får de håndfast hjælp fra underverdenen.”
Otte forestillinger
Da Fyrkatspillet fostrede det første julespil tilbage i 2008, var der fire opførelser. Siden da er antallet gradvis vokset, og i år bydes der på ikke færre end otte forestillinger. Der er premiere fredag den 30. november, og sidste forestilling spilles søndag den 9. december.
I forbindelse med alle forestillingerne tilbyder Theater Restauranten en julebuffet.
 

Så er plakaten for årets juleforestilling klar. Den præsenteres her af Brith Lund Jørgensen fra Unik Grafik, som har skabt plakaten, formanden for Fyrkatspillet, Jytte Frederiksen (t.h.), og adm. direktør Per Sønderup fra Sparekassen Hobro, som er hovedsponsor for julespillet. Drillenisserne i baggrunden er Louise Flarup og Lise Andersen.
Så er plakaten for årets juleforestilling klar. Den præsenteres her af Brith Lund Jørgensen fra Unik Grafik, som har skabt plakaten, formanden for Fyrkatspillet, Jytte Frederiksen (t.h.), og adm. direktør Per Sønderup fra Sparekassen Hobro, som er hovedsponsor for julespillet. Drillenisserne til venstre er Louise Flarup og Lise Anderse
Adm. direktør Per Sønderup fra Sparekassen Hobro, som er hovedsponsor for julespillet, præsenterer plakaten for årets juleforestilling, mens Fyrkatspillets drillenisser Louise Flarup og Lise Andersen gør deres bedste for at distrahere ham.

 


2012-09-12

”Tak for kuglerne”

Glæde i Rosendal Petanque Klub over støtte til nye baner

Humøret er højt hver tirsdag formiddag i Rosendal Petanque Klub, og en vittig sjæl råbte da også: ”er det pr. medlem?” – da formand Gerda Christensen forleden havde slået på klokken for at kalde sine medlemmer sammen, så hun kunne fortælle, at Sparekassen Hobro havde støttet klubben med 5.000 kroner til anlæg af fire nye baner.

Sparekassens marketingchef René Astrup, der var inviteret som gæst denne formiddag for at modtage formandens tak, kunne dog ikke bekræfte, at beløbet skulle ganges med 52. Så mange navne står der nemlig på klubbens medlemsliste nu – 10 år efter klubbens stiftelse.
 

Bestyrelsen for Rosendal Petanque siger tak for støtten til René Astrup (yderst til højre), der er marketingchef i Sparekassen Hobro. Fra venstre er det Irene Nørgaard, kasserer Niels Giversen, Hanne Skov, som var med til at starte klubben for 10 år siden, og den nuværende formand Gerda Christensen.

Behovet for flere baner skyldes netop klubbens medlemssucces. I forvejen rådede Rosendal Petanque over 10 baner. Det svarer til, at 40 spillere kunne være over kuglerne ad gangen, når der trænes tirsdag formiddag og torsdag aften i sommerhalvåret. Det kunne godt blive for snævert, især hvis man også gerne ville invitere naboklubber til en dyst på hjemmebanen ved Rosendalhallen.

Muligheden for at udvide antallet af petanque-baner opstod, da kommunen skulle anlægge en ny parkeringsplads ved Rosendalhallen. Da nu entreprenøren havde sine maskiner på stedet, kunne han give klubben et favorabelt tilbud på jordarbejdet til de fire nye petanque-baner.

Den chance greb klubbens medlemmer. De søgte om økonomisk støtte og gav hinanden håndslag på i fællesskab at ordne nogle praktiske udeståender. Blandt andet skal de have plantet en ny hæk til afskærmning af de nye baner.

 


2012-08-23
Mona Mia og overraskelsernes mand

Sir Prise udstiller i Sparekassen Hobro i Hadsund

”Velkommen til fernisering”. Sådan siger journalist, poet og kunstmaler Kjeld Pries, Norup, som fredag den 31. august inviterer til reception på sin nyeste maleriudstilling hos Sparekassen Hobro i Storegade i Hadsund.
Titler som ”Der er gået måger i mit hår”, ”Livets mange navlestrenge” og ”Gammelnok viser rundt i sit åndehul” antyder, at Kjeld Pries ikke er en af den slags malere, der går 12 af på dusinet. Han kalder sig da også ved kunstnernavnet Sir Prise, udtalt som det engelske ord for overraskelse … surprise.
En af overraskelserne, som for tiden hænger til skue i sparekassen i Hadsund, er ”Mona Mia”. Portrættet, der slet ikke skal ligne, men dog har træk til fælles med Leonardo da Vinci’s berømte Mona Lisa, er sat til en pris på ikke mindre en 50.000 kroner. Det er mange penge, også i forhold til de øvrige malerier, der koster mellem 1.000 og 4.800 kroner.
Sir Prise er i dag knyttet til sine kunstnerkolleger hos Fjordgalleriet i Hadsund. Han, der begyndte at male, efter at han forlod arbejdsmarkedet i 2004, har blandt andet været Christiansborg-journalist for dagbladet Politiken. Han maler fortsat, som da han begyndte, de fleste af sine billeder på lærreder, som han har fundet og – som han siger – ”letkøbt” sig til i genbrugsbutikker. I hans ”klunsværker” kan dele af det originale maleri stadig indgå i motivet, men på en helt ny måde, efter at Sir Prise har malet det om.
Kjeld Pries har i mange år, før han begyndte at male, fået tilfredsstillet sin kunstneriske åre ved at skrive digte. Det gør han stadig. Og ved ferniseringen i Sparekassen Hobro i Hadsund vil han ikke love, at der ikke også bliver læst et par digte op.
Ferniseringen finder sted fredag den 31. august kl. 14.30-15.30.
 

Kjeld Pries har netop nu mange af sine malerier hængende i sparekassens Hadsund afdeling, hvor Luise Løt Nørholt er privatkunderådgiver. Kvinden på lærredet imellem dem er ”Mona Mia”, som kan erhverves for en bagatel af 50.000 kroner.

 


2012-08-16

Sparekassen Hobro gør klar til valg

1. september er sidste frist for kandidatforslag til repræsentantskabet

Sparekassen Hobro gør klar til valg
1. september er sidste frist for kandidatforslag til repræsentantskabet
Tiden nærmer sig for årets valg til repræsentantskabet i Sparekassen Hobro – sparekassens øverste myndighed.
Valghandlingen finder sted under årets garantmøder, som holdes over fire aftener i Hobro Idrætscenter 5., 6., 7. og 8. november. Men fristen for at stille op som kandidat udløber snart. Ifølge sparekassens vedtægter skal kandidatforslag være sparekassen i hænde senest 1. september.
I år er der 15 ledige pladser i det 51 medlemmer store repræsentantskab. Det er sparekassens næsten 13.000 garanter, der er valgbare og har stemmeret ved valget. Hver garant har én stemme for hver 1000 kroner, hun eller han havde tegnet i garantkapital i sparekassen pr. 1. august i år. Men sparekassen er en demokratisk organisation, hvor ingen kan købe sig til indflydelse; den enkelte garant kan maksimalt have 20 stemmer.
Ved valget er sparekassen inddelt i valgkredse, så alle de geografiske områder, hvor sparekassen har en afdeling, er sikret repræsentation.
I år udløber valgperioden for disse medlemmer af det nuværende repræsentantskab (med deres valgkreds nævnt i parentes):
• Ebbe Aggerholm (Gjerlev)
• Erik Egelund Pedersen (Gjerlev)
• Grethe Thomsen (Hobro)
• Henrik Gade (Galten)
• Holger Skammelsen (Hobro)
• Jacob Meulengracht (Hobro)
• Jørgen Rasmussen (Galten)
• Jørn Kristensen (Klejtrup)
• Kaj Haferbier (Doense/Vebbestrup)
• Karna Rind Frandsen (Hobro)
• Leif Christensen (Terndrup)
• Morten Ege Thomsen (Hobro)
• Ole Grønlund (Valsgård)
• Ulla Moth Postborg (Klejtrup)
Desuden er kredsmandatet i Aarhus City blevet ledigt i det forløbne år. Dermed bliver der tale om mindst tre nyvalg, idet to af de afgående medlemmer falder for aldersgrænsen på 70 år, nemlig Leif Christensen, Terndrup, og Morten Ege Thomsen, Hobro.
De 15, der bliver valgt under garantmøderne i november, tiltræder 1. januar 2013 og sidder de næste fire år. Valgresultatet offentliggøres dagen efter årets sidste garantmøde, altså fredag den 9. november.
Repræsentantskabet har til opgave at godkende sparekassens regnskaber og vedtægter, og det er blandt repræsentantskabets medlemmer, at flertallet i bestyrelsen vælges.

 

2012-08-14

Sparekassen Hobro er både lønsom og solid

HALVÅRSRAPPORT: Resultat før skat på 32,4 mio. kr.

Et absolut tilfredsstillende halvår for sparekassen! Sådan betegner adm. direktør Per Sønderup, Sparekassen Hobro, resultatet af sparekassens virke i første halvår af 2012. Halvårsresultatet før skat beløber sig til 32,4 millioner kroner mod 8,5 millioner kroner i 2011.

Ud over det gode resultat på bundlinjen hæfter Per Sønderup sig ved to tendenser, som halvårsrapporten vidner om: Sparekassens lønsomhed er på plads, og sparekassen har sin soliditet i behold.

En lønsom forretning

Halvårets basisresultat – forstået som differencen mellem netto rente- og gebyrindtægter på plussiden og udgifter til personale og administration på minussiden – blev dermed det bedste i flere år. Det skyldes, at indtjeningen på den primære drift er i vækst, mens omkostningerne er faldende.

- Sparekassens grundlæggende lønsomhed er altså i orden, understreger Per Sønderup.

Sparekassens netto rente- og gebyrindtægter for de første seks måneder af året steg til 121,3 millioner kroner i 2012 fra 104,6 millioner kroner i 2011.

Af stigningen tegner gebyrindtægterne sig for 5,6 millioner kroner, hvilket er udtryk for stigende aktivitet inden for boligfinansiering, realkreditkonvertering og værdipapirhandler.

Sparekassen har fortsat en høj grad af omkostningsbevidsthed, hvorfor udgifterne til personale og administration faldt til 79,3 millioner kroner i 2012 mod 81,5 millioner kroner i de første seks måneder af 2011. Omkostningsbevidstheden afspejler sig blandt andet i antallet af medarbejdere, der faldt fra 185 medio 2011 til 178 medio 2012.

Nedskrivninger på udlån og tilgodehavender steg fra 11,8 millioner kroner første halvår 2011 til 16,1 millioner kroner første halvår 2012. Nedskrivningerne er udtryk for, at dansk økonomi endnu ikke er ude af sin stagnation.

Efter skat beløber sparekassens resultat sig ved halvåret 2012 til 24,3 millioner kroner mod 6,4 millioner kroner i første halvår 2011.

Indlånsoverskud vokser

To generelle tendenser i danske familiers privatøkonomi afspejler sig i sparekassens balance. På grund af den almindelige uvished sparer danskerne totalt set mere op, og på grund af de historisk lave obligationsrenter flytter danske boligejere i vidt omfang deres gæld fra andre låneformer til realkreditgæld.

I Sparekassen Hobro kan det læses ud af posterne udlån og indlån. Siden krisen begyndte, er udlån kun steget marginalt, mens indlån er steget meget markant. Dermed er sparekassens indlånsoverskud vokset.

Udlån ligger ved halvåret 2012 på 3,2 milliarder kroner, mens indlån ligger på 3,4 milliarder kroner.

Soliditet i behold

Halvårsrapporten vidner også om, at sparekassens soliditet er intakt. Sparekassens solvens og kernekapital ligger begge på 20,8 procent.

- I Sparekassen Hobro har vi for vores branche en stor egenkapital i forhold til størrelsen på vores udlån. Derfor er vi så solide. Det ses tydeligt af vores egenkapitaludvikling fra halvåret 2011 til halvåret 2012, siger Per Sønderup.

I andet halvår 2011 blev Sparekassen Hobro – af Finanstilsynet – pålagt at forøge sine nedskrivninger væsentligt. Dermed kom sparekassen ud af 2011 med et negativt resultat. Derfor endte egenkapitalen ved udgangen af 2011 med at være lavere, end den var midt i 2011.

I første halvår 2012 er egenkapitalen forøget igen. I konkrete tal faldt egenkapitalen fra 1,060 milliarder kroner ved halvåret 2011 til 1,031 milliarder kroner ved udgangen af 2011. Men siden nytår er egenkapitalen så steget igen til 1,039 milliarder kroner.

- Fordi sparekassens egenkapital er så stor, som den er, var nedgangen i 2011 knap nok til at få øje på, hvis man tegner et søjlediagram over udviklingen. Så ses faldet dengang og stigningen nu kun som en krusning på overfladen, bemærker direktør Per Sønderup.

Høj garantkapital

Sparekassen Hobro er en af de garantsparekasser, der – takket være sin høje soliditet – ikke har begrænset garanternes mulighed for at få udbetalt deres garantkapital helt eller delvis.

I forbindelse med, at et par af landets garantsparekasser i første halvår af 2012 måtte opgive deres selvstændighed, valgte nogle af garanterne i Sparekassen Hobro at nedbringe deres garantkapital. Derfor er den samlede garantkapital faldet fra 299 millioner kroner ved halvåret 2011 til 285 millioner kroner ved halvåret 2012.

- Det er forståeligt, at nogle vælger at være forsigtige, når vores konkurrenter kommer galt af sted, men det er også glædeligt, at de fleste garanter altså har tillid til, at Sparekassen Hobro både er sund – og lønsom, siger Per Sønderup. 

For hele 2012 forventer sparekassen et resultat før kursreguleringer, nedskrivninger og skat på mellem 85 og 90 millioner kroner. 


Adm. direktør Per Sønderup: - Sparekassen Hobro er både lønsom og solid.

EGENKAPITAL: Nedgangen i egenkapitalen i 2011 var kun en krusning på overfladen, viser dette søjlediagram. I det lange perspektiv er der fremgang.

LØNSOMHED: Sparekassens grundlæggende lønsomhed er den bedste i mange år.

Uddrag af resultatopgørelsen

(i 1.000 kr.)

30/6 – 2012

30/6 – 2011

Netto rente- og gebyrindtægter

121.345

104.586

Kursreguleringer

8.118

8.386

Udgifter til personale og administration

- 79.322

- 81.540

Nedskrivninger og tab på udlån mv.
(heraf indgår renter med 4.400 / 3.157)

- 16.126

- 11.774

Resultat før skat

32.376

8.475

Resultat efter skat

24.274

6.356

Uddrag af balancen

(i 1.000 kr.)

30/6 – 2012

30/6 – 2011

Udlån

3.163.524

3.279.807

Indlån

3.412.044

3.289.888

Egenkapital

    Heraf udgør garantkapital

1.038.830

284.513

1.059.528

299.018

Balance

5.393.377

5.474.481

Andre nøgletal

 

30/6 – 2012

30/6 – 2011

Solvensprocent

20,8

24,7

Kernekapitalprocent

20,8

23,5

Halvårets egenkapitalforrentning før skat, i procent

3,1

0,8

Halvårets egenkapitalforrentning efter skat, i procent

2,3

0,6

Indtjening pr. omkostningskrone, kr.

1,3

1,1

Udlån i forhold til indlån, pct.

100,7

106,8

Overdækning ift. lovkrav om likviditet, pct.

236,8

252,7

Summen af store engagementer, pct.

22,1

0,0

Halvårets nedskrivningsprocent

0,4

0,3

Halvårets udlånsvækst, pct.

- 1,1

- 1,2

Udlån i forhold til egenkapital

3,1

3,1

Antal garanter

12.807

13.120

Antal medarbejdere
(det gennemsnitlige antal, omregnet til fuldtidsansatte)

178

185


 2012-07-27

IPad3 til en heldig konfirmand

Markus fra Hobro vandt sparekassens lodtrækning

I foråret tilbød Sparekassen Hobro alle konfirmander at oprette en Moneymaker-konto, der giver hele 11 procent i rente frem til oktober. Samtidig deltog de i en konkurrence: Blandt alle de konfirmander, som satte (nogle af) deres konfirmationsgavepenge ind på den særlige konto, trak sparekassen lod om en iPad3.

Nu er vinderen fundet.

Det blev den nu 14-årige Markus Thinggaard, der gik på Nordre Skole i Hobro og blev konfirmeret i Hobro Kirke. Markus satte bagefter de fleste af sine konfirmationspenge ind på den højt forrentede konto, og forleden kunne han så hente sig en ekstra-gave i form af sparekassens iPad.

I konfirmationsgave havde Markus i forvejen fået en iPhone, så den unge mand er nu veludstyret med Apple-produkter. Men ikke alle gaverne var kontanter eller elektronik. På gavebordet lå også en oplevelse: En tre kvarter lang helikoptertur over Hobro og omegn! 

Markus Thinggard fik overrakt sin præmie af Bente Sloth Jensen, der er familiens kunderådgiver i sparekassens Adelgade afdeling i Hobro.

 


30-06-2012
25 års jubilæum

It- og administrationschef Jan Andersen, Hasselholt 25, Hadsund, kan søndag den 15. juli fejre 25 års jubilæum i Sparekassen Hobro.
Jan Andersen, 44, blev oprindeligt ansat som elev i Himmerlandsbanken i Arden. Som andenårs-elev kom han til bankens afdeling i Hadsund, hvor han efter endt elevtid fortsatte som erhvervsrådgiver, og det skulle senere bringe ham ind i Sparekassen Hobro
Det skete, da Himmerlandsbanken i 1993 måtte opgive at fortsætte som selvstændigt pengeinstitut, og Sparekassen Hobro overtog flere af bankens afdelinger, heriblandt den i Hadsund.
Jan Andersen, der sideløbende læste HD i finansiering og kreditvæsen samt eksternt regnskab, fortsatte i Hadsund og blev udnævnt til erhvervskundechef i Hadsund afdeling, inden han 10 år senere skiftede spor.
I 2003 flyttede han til edb-afdelingen ved sparekassens hovedkontor i Hobro, og året efter blev han udnævnt til it-chef.
Ved en organisationsændring i 2009 blev it-afdelingen lagt sammen med sparekassens administrationsafdeling, og Jan Andersen blev udnævnt til it- og administrationschef, hvorefter han – ud over it-medarbejderne – nu også er chef for sparekassens ejendoms-, receptions- og kantinefunktion. Desuden er han direktør i sparekassens administrationsselskab, som ejer hovedparten af sparekassens domicil- og udlejningsejendomme.
Internt i sparekassen sidder Jan Andersen både i samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget, og eksternt er han repræsentant for de danske sparekasser i flere projekt- og udviklingsgrupper i ramme af SDC – den datacentral, som sparekassen bruger og er medejer af sammen med en række danske pengeinstitutter.
I sin fritid slapper Jan Andersen af som hyppig tilskuer, når Aalborgs ishockeyhold skøjter ind på banen. Som yngre var han aktiv basketballspiller og dommer på divisions-niveau. I dag får han sin motion på sin fuldblods racercykel, som gerne luftes flere gange om ugen.
Ferierne tilbringes ofte i USA, hvor jubilaren næsten har besøgt samtlige stater.
 


30-06-2012
40 års jubilæum

Privatkunderådgiver Wagn Andreasen, Bymarken 24, Arden, kan søndag den 15. juli fejre 40 års jubilæum i Sparekassen Hobro.
Fodbold har siden barndommen fyldt meget i 58-årige Wagn Andreasens liv. Det var også engagementet i den lokale fodboldklub, der banede hans vej ind i den finansielle sektor, og dermed kan privatkunderådgiver Wagn Andreasen nu – på søndag den 15. juli – fejre 40 års jubilæum i Sparekassen Hobro.
I dag sidder Wagn Andreasen som privatkunderådgiver i sparekassens Klejtrup afdeling, men han kan se tilbage på et arbejdsliv, præget af mangeartede opgaver.
Længst har han virket i sparekassens Vorning afdeling, som han kom til som bestyrer i marts 1982. Dengang var afdelingen kun åben om eftermiddagen, men efter stor kundetilgang begyndte en ny æra i Vorning fra 1986, da afdelingen gik over til at holde heldagsåbent alle ugens fem hverdage.
Siden begyndte det at gå det tilbage for de mindre landsbyer i Danmark, de helt små pengeinstitutfilialer blev overflødige, og efterhånden steg kravene, så én enkelt person i én afdeling ikke kunne rumme alle specialer. Derfor blev det nødvendigt at lægge Vorning sammen med en anden afdeling, og i 2008 flyttede Wagn Andreasen med alle sine kunder til sparekassens Klejtrup afdeling.
Vejen ind i den finansielle sektor blev som nævnt banet via fodbold. Den unge Wagn sled sine fodboldstøvler i Doense-Vebbestrup IF, og allerede som 16-årig handelsskoleelev lod han sig vælge ind i bestyrelsen for idrætsforeningens støtteklub, DI 46.
Hver mandag holdt DI 46 bankospil i Vebbestrup Forsamlingshus. Her var det Wagns opgave at holde styr på, hvilke numre der blev råbt, og opråberen … det var den, nu afdøde, lokalpolitiker og foreningsmand Steen Brandt, som dengang var ansat i Landbosparekassen i Adelgade i Hobro.
Steen Brandt opfordrede den unge mand til at søge elevplads, og i sommeren 1972 kunne Wagn Andreasen træde ind ad døren til sin første arbejdsdag i Landbosparekassen.
Året efter blev Hobros to sparekasser fusioneret sammen til Sparekassen Hobro, og Wagn Andreasen varetog i de følgende år en række forskellige funktioner i afdelingerne og i den fusionerede sparekasses hovedkontor på Store Torv.
I 1978 blev Vorning og Omegns Sparekasse fusioneret ind i Sparekassen Hobro, og fire år senere blev Wagn Andreasen udnævnt til bestyrer i Vorning, som under hans ledelse oplevede en ny opblomstring.


2012-03-22
Synlighed på stadion
VIP-loungen på Hobro Stadion får navn efter Sparekassen Hobro
 

 Skiltemager Peter Hedehus fra Villumsign viser her tegningen af det færdige værk sammen med marketingchef René Astrup.

Anne Sinclair og Helene Sørensen fra Villumsign monterer folien. Indefra kan man dårligt ane, at der er sat folie på ydersiden

Når fodboldsæsonen fløjtes i gang for landets 1. divisionsklubber, begynder Hobro IK på hjemmebane mod Skive. Og når det sker skærtorsdag den 5. april, vil tilskuerne på Hobro Stadion blive mødt af et helt nyt syn: Den sydøstlige ende af stadions nye tribune vil være pakket ind i et billede af en bold og logoerne fra samarbejdspartnerne Hobro IK og Sparekassen Hobro.
Udefra ser det flot ud.
Men fidusen er, at de, der befinder sig i Sparekassen Hobro loungen inde bagved, ikke kan se motiverne. For den, der kigger ud, ser det ud, som om der ingenting er på vinduerne.
Dekorationen er en del af en ny sponsoraftale, som sparekassen har indgået med HIK. Den indebærer også, at fire HIK-spillere her i 2012 spiller med sparekassens logo på ryggen, nemlig Svenne Poulsen, Danilo Arrieta, Frederik Hammershøj og Jens Gjesing.
 


2012-03-21
Velkommen til ny afdelingsdirektør

Sparekassen Hobro i Mariager har fået ny afdelingsdirektør. Det er 46-årige Mogens Chortsen, der i forvejen er et kendt ansigt i Mariager.

Sparekassens nye afdelingsdirektør, Mogens Chortsen, bydes velkommen af sine fire medarbejdere i Mariager, fra venstre Henriette Thomsen, Louise Christensen, Maria Lybek Sørensen og Ann Stjerne Linaa.

Mogens Chortsen har boet i byen siden 1993. Fra 1993 til 2006 var han ansat i Østjydsk Bank, hvor han havde lederjob og arbejdede med såvel private som erhvervskunder.

Siden 2006 har han været privatkundechef i Vestjysk Bank i Viborg.

- Jeg mener derfor, i al ubeskedenhed, at jeg kommer til Sparekassen Hobro med en bred ledelseserfaring, en god faglig ballast og en stærk forankring i lokalområdet, siger Mogens Chortsen.

Privat er Mogens gift med Dorte, og sammen har de døtrene Sofie, Julie og Emilie.

Mogens Chortsen afløser den hidtidige afdelingsdirektør i Mariager, Jytte Thuesen, der er tiltrådt som rådgiver i sparekassens landbrugskundeafdeling.

 


2012-03-08
Nyvalg og genvalg til bestyrelsen for Sparekassen Hobro

På repræsentantskabsmødet i Sparekassen Hobro 6. marts blev tømrermester Jørn Kristensen, Roum, (fra firmaet Brdr. Nielsen) nyvalgt til bestyrelsen, og gårdejer Torben Andersen, Døstrup, genvalgt.

Jørn Kristensen afløser bygmester Henning Sørensen, som efter otte år i bestyrelsen ikke genopstillede.

12 af repræsentantskabets medlemmer stillede op til valget. 

Ved den efterfølgende konstituering i bestyrelsen var der genvalg til både formand og næstformand - henholdsvis radiotekniker Hans Jørgen Nielsen, Hobro, og forretningsindehaver Bent Bjørn, Hobro.

Bygmester Henning Sørensen Jørn Kristensen – nyvalgt Torben Andersen – genvalgt.

Bygmester Henning Sørensen takkede af efter otte år i sparekassens bestyrelse, men fortsætter i repræsentantskabet i de næste fire år.Den solide pengetank er intakt!

Sparekassen slår rekord i sundhed, selv om 2011 endte i minus

Adm. direktør Per Sønderup:
”Underskuddet er træls, men egenkapitalen er kun slået tilbage til 2009-niveau, og vi forventer helt klart overskud i 2012!”

Solvensprocenten er rekordhøj. Indlån overstiger udlån. Omkostningerne er under kontrol. Garantkapitalen har aldrig været større. Og Sparekassen Hobro har stadig en massiv egenkapital i forhold til det samlede udlån.
Det fremgår af sparekassens årsrapport for 2011, som repræsentantskabet behandler på sit møde 6. marts.
”Sparekassen er sund og solid, stadigvæk”, understreger sparekassens administrerende direktør, Per Sønderup. Men direktøren lægger ikke skjul på, at der er et ganske bestemt tal i årsrapporten, som ærgrer både ham: Bundlinjen!
For første gang i 25 år kom sparekassen i 2011 ud af et regnskabsår med et negativt resultat.
”Træls”
”Røde tal på bundlinjen er ikke noget særsyn i den danske finanssektor i disse år, men i sparekassen havde vi set frem til at holde sølvbryllup med vores positive årsresultat,” siger Per Sønderup.
Det skulle dog gå anderledes. I slutningen af 2011 havde sparekassen ordinært besøg af Finanstilsynet, og ligesom hovedparten af de pengeinstitutter, som tilsynet inspicerede i samme periode, blev også Sparekassen Hobro pålagt at forøge sine nedskrivninger. Nedskrivningerne endte i 2011 på 79,6 millioner kroner mod 36,5 millioner kroner i 2010.
Og dermed blev det forventede overskud vendt til et lille underskud.
”Psykologisk er det da ’træls’ at se et negativt fortegn på årets resultat. Men i praksis har det mindre betydning at tære et-par-og-tyve millioner kroner på en egenkapital, der stadig overstiger en milliard. Egenkapitalen er kun slået tilbage til 2009-niveau, og vi forventer helt klart overskud i 2012,” understreger sparekassens direktør, der ser med fortrøstning på fremtiden, men uden at lukke øjnene for, at fremtiden også rummer udfordringer.
Dyre bankpakker
Nogle af dem har sparekassen ikke selv kontrol over. Det gælder fx tilstanden i landets øvrige pengeinstitutter. Bidragene til diverse bankpakker og Indskydergarantifonden har været en væsentlig omkostning for de overlevende pengeinstitutter, som har betalt regningen for oprydningen hos deres forliste kolleger.
Siden 2008 er sparekassens andel af denne regning nået op på et millionbeløb, der nærmer sig det trecifrede. Så sparekassens eget resultat i 2012 og fremad afhænger af, hvorvidt landets øvrige pengeinstitutter formår at holde næsen oven vande.
”Andre udfordringer er vores eget ansvar. Den samfundsøkonomiske stagnation har ramt sparekassen på den måde, at det samlede udlån nu har været vigende tre år i træk. Den udvikling skal vi have vendt. Vores udlån skal vokse. Det har vi likviditeten til. Og det har vi egenkapitalen til”, siger Per Sønderup, der betoner, at Sparekassen Hobro ikke er ramt af nogen kreditklemme. Tværtimod.
”Vi er absolut åbne over for både privat- og erhvervskunder, nye såvel som eksisterende, der kommer til os for at drøfte finansiering af bæredygtige ideer”, siger han.
Hovedposterne
I konkrete tal kom Sparekassen Hobro ud af 2011 med et negativt resultat efter skat på 22,6 millioner kroner mod et positivt resultat efter skat på 10,0 millioner kroner året før.
Før kursreguleringer, nedskrivninger og skat opnåede sparekassen et positivt resultat på 45,0 millioner kroner mod 39,2 millioner kroner i 2010.
Sparekassen Hobro cementerede sin soliditet i 2011 med fremgang i såvel solvensprocent som kernekapitalprocent.
Sparekassen kom ud af 2011 med en rekordhøj solvens på 23,4% mod 22,9% ultimo 2010, hvilket er en overdækning på 15,4 procentpoint i forhold til lovens krav om en solvens på mindst 8%.
Kernekapitalprocenten var på 23,0% ultimo 2011 mod 21,8% ultimo 2010.
Garantkapitalen
På grund af krisen på de finansielle markeder har flere af landets garantsparekasser valgt helt eller delvis at lukke for garanternes adgang til at hæve deres garantkapital. Sparekassen Hobro er ikke blandt dem.
I 2011 steg såvel antallet af garanter som mængden af den tegnede garantkapital. Sammenlignet med ultimo 2010 steg garantkapitalen i Sparekassen Hobro fra 294,6 millioner kroner til 302,6 ultimo 2011.
Ved udgangen af 2011 havde sparekassen 13.174 garanter mod 12.973 ultimo 2010.
Forholdet mellem udlån og indlån
Sparekassens udlån og indlån er næsten i balance.
Fra ultimo 2010 til ultimo 2011 er udlån faldet fra 3.320 millioner kroner til 3.177 millioner kroner, mens indlån er steget fra 3.251 millioner kroner ultimo 2010 til 3.345 millioner kroner i 2011.
Soliditetsmæssigt er det tilfredsstillende, at sparekassen har indlånsoverskud, men forretningsmæssigt er det ønskværdigt, at sparekassens udlån forøges.
Styr på omkostningerne
Sparekassen har i en årrække investeret i vækst, hvilket de foregående år har afspejlet sig i stigende omkostninger.
Som konsekvens af den udfladende omsætningskurve har sparekassen i de seneste år fokuseret på omkostningsbevidsthed. Derfor er omkostningerne faldet i 2011. Udgifterne til personale og administration faldt til 160,1 millioner kroner i 2011 fra 162,6 millioner kroner i 2010.
Omkostningsbevidstheden betyder blandt andet, at det hver gang, en stilling bliver ledig, nøje vurderes, om det er nødvendigt at genbesætte stillingen, eller om opgaverne kan løses ved en omorganisering af arbejdet. Derved er antallet af medarbejdere i sparekassen – for første gang i en lang årrække – reduceret.
Ultimo 2011 beskæftigede sparekassen 178,3 medarbejdere, omregnet til fuldtidsstillinger, mod 185,1 ultimo 2010.

Tegner man et søjlediagram over sparekassens egenkapitaludvikling de seneste 35 år, er nedgangen i 2011 knap synlig.
 25 år i Sparekassen Hobro

JUBILÆUM: Landbrugskundemedarbejder Irene V. Jensen, Hobro, kan onsdag den 1. februar fejre 25 års jubilæum i Sparekassen Hobro.

Som kundemedarbejder i sparekassens landbrugsafdeling ved hovedkontoret på Store Torv i
Hobro servicerer jubilaren sparekassens landbrugskunder, og hendes opgave er bl.a. at håndtere
dokumenter, så formalia er på plads omkring de aftaler, som sparekassen indgår med kunderne.

Irene Jensen er oprindeligt uddannet kontorassistent på et advokatkontor i Hobro, hvor hun var
ansat i næsten 10 år. Da hun skiftede til Sparekassen Hobro i 1987, havde hun i mellemtiden
arbejdet på socialforvaltningen i Hobro Kommune i et halvt år. Her virkede hun som sekretær for
kommunens socialrådgivere.

I sine første år i sparekassen var Irene Jensen knyttet til privatkundeafdelingen som sekretær for
privatkundechefen, men efter et par år tog hun sparekasseuddannelsen og forskellige fag under
merkonomuddannelsen. Herefter arbejdede hun som privatkunderådgiver i privatkundeafdelingen,
indtil hun for ca. 10 år siden skiftede til sin nuværende funktion i landbrugsafdelingen.

Jubilaren bor i Hobro med sin mand, Leif, og sønnen Morten, mens datteren Julie er fløjet fra reden
for at studere kemi på Aarhus Universitet.

I fritiden er familien inkarnerede campister og har en campingvogn stående fast på en plads i
Skagen, og desuden ynder familien at tage en tur mod sydens sol.

[Billedtekst]

Landbrugskundemedarbejder Irene V. Jensen – 25 års jubilæum i Sparekassen Hobro.


2012-01-26
”Vi vinder aldrig noget …”

Men det gjorde Monika Lone så alligevel

Monika Lone Hansen mente, det var nytteløst, da hun og hendes mand Jesper under en Open by Night i Hobro gav sig til at udfylde den konkurrencekupon, de havde fået stukket i hånden på Store Torv ved Sparekassen Hobro.

”Vi vinder jo aldrig noget”, forudså Monika. Men der skulle hun tage fejl.

Den konkurrence, som de trods al skepsis alligevel besluttede sig for at deltage i, kørte i alle
sparekassens afdelinger i andet halvår af 2011, så der lå flere tusind kuponer i posen, da vinderen
skulle trækkes. Op blev trukket Monika Lones kupon, og hun blev kåret som vinder, da hun havde
sit kryds ud for ”ja” – der er det rigtige svar på spørgsmålet om, hvorvidt sparekassens mobil-APP
både findes til iPhone og til android-telefoner.

Dermed fik hun valget mellem et gavekort til Risskov Bilferie, årskort til Aalborg Zoo for hele
familien eller et weekendophold på Hotel Oasia i Aarhus. Valget faldt på en weekend i Smilets By
for hende og Jesper.

”Det glæder vi os meget til,” sagde Monika Lone til sin kunderådgiver i Sparekassen Hobro på
Store Torv, Suzanne Bertelsen, da hun forleden kom og hentede gavekortet til Hotel Oasia, der
ligger helt centralt i den jyske hovedstad.
 


2012-01-18
25 år i Sparekassen Hobro
JUBILÆUM: Afdelingsdirektør Helle Nilsson, Hobro, kan onsdag den 1. februar fejre 25 års jubilæum i Sparekassen Hobro.
Jubilaren har siden 2002 beklædt stillingen som afdelingsdirektør i TeleSparekassen, som er sparekassens afdeling for fjernkunder med bopæl uden for sparekassens afdelingsnet fra Aarhus i syd til Aalborg i nord. TeleSparekassen betjener kunder, hovedsageligt privatkunder, i hele Danmark, men også udenlands.
Med en realeksamen fra Arden Realskole anno 1965 begyndte Helle Nilsson sit arbejdsliv som elev ved Det Kongelige Post- & Telegrafvæsen, dels i Aarhus, dels i Aalborg. Titlen som uddannet postassistent åbnede døren til den finansielle sektor, hvor Helle Nilsson i 1969 fik ansættelse i Sparekassen Nordjylland. Her arbejdede hun i flere afdelinger gennem de følgende år, hvor hun også gennemgik den toårige sparekasseskole.
I 1986 valgte jubilaren at søge job i Sparekassen Hobro, som på det tidspunkt udbyggede sin erhvervsafdeling på hovedkontoret på Store Torv i Hobro. Fra februar 1987 til 1990 virkede hun dels i erhvervsafdelingen, dels som afløser i nogle af sparekassens landfilialer.
I forlængelse heraf blev Helle Nilsson i 1990 blev udnævnt til afdelingsbestyrer i Rørbæk, som ekspeditionskontorerne i Valsgård og Doense hørte under. Under Helles ledelse voksede antallet af kunder i hendes afdeling, og den udvikling fortsatte, da hun i 2002 flyttede til sin nuværende stilling som afdelingsdirektør i TeleSparekassen. Selv om finanskrisen kradser lige nu, så er afdelingsdirektøren sikker på, at sparekassens værdier omkring engagement og nærhed vil trække flere nye kunder til afdelingen i fremtiden.
Helle er et udpræget A-menneske, der begynder dagen klokken 6 to gange om ugen i Hobro Svømmehal, og på en spinning-cykel i Hobro Helse Sport to andre morgener hver uge.
Helle er gift med Jørn, og parret har to voksne børn og fire børnebørn, der alle er bosat i Hobro.
 
2012-01-19
25 år i Sparekassen Hobro
JUBILÆUM: Erhvervskundemedarbejder Jane Christensen, Klotrup, kan onsdag den 1. februar fejre 25 års jubilæum i Sparekassen Hobro.
Som kundemedarbejder i sparekassens erhvervsafdeling ved hovedkontoret på Store Torv i Hobro servicerer jubilaren sparekassens erhvervskunder, og det er hendes hovedopgave at håndtere dokumenter, så formalia er på plads omkring de aftaler, som sparekassen indgår med erhvervskunder.
Jane Christensen, 52, er oprindeligt uddannet kontorassistent på advokatkontor i Aalestrup, hvor hun var ansat i 8 år. Da hun skiftede til Sparekassen Hobro i 1987, blev hun først knyttet til erhvervs- og kreditafdelingen som sekretær. For 10 år siden skiftede hun til sin nuværende funktion som backup-medarbejder for sparekassens erhvervskundechefer.
Jubilaren bor på en landejendom i Klotrup ved Aalestrup med sin mand, Tonny, der er selvstændig skoventreprenør, og sønnen Mads, der er i lære som murer, mens datteren Pia er fløjet fra reden for at studere til dyrlæge i København.
Ud over at passe familiens hobby-landbrug bruger Jane Christensen sin fritid på bøger, spinning og naturoplevelser, og sommerferierne går ofte til Spanien.
 


20120110
25 år i Sparekassen Hobro

JUBILÆUM: Privatkunderådgiver Suzanne F. Bertelsen, Hobro, kan søndag den 15. januar fejre 25
års jubilæum i Sparekassen Hobro.

Jubilaren har i samtlige 25 år arbejdet som rådgiver i Privatkundeafdelingen på sparekassens
hovedkontor, Store Torv i Hobro. Forinden blev hun uddannet i Hadsten Bank og arbejdede i seks år som rådgiver i Provinsbanken i Hadsund.

Suzanne F. Bertelsen har en professionel indstilling til kunderådgivning, har et stort lokalkendskab,
og hun er en engageret og udadvendt sparekassemedarbejder, der altid er aktiv, når sparekassen
viser sit ansigt udadtil, fx under arrangementer som Open-by-night i Hobro. Nogle af sine
nuværende kunder har hun haft i alle 25 år.

Den 53-årige jubilar, der blev udnævnt til fuldmægtig i 1998, var gennem seks år elevvejleder,
ligesom hun har undervist elever fra Handelsskolen og HG i økonomi og budgetplanlægning.

Den helt store fritidsinteresse for Suzanne Bertelsen og hendes mand, Keld, er parrets motorbåd.
Begge har navigationsbevis, og sommerferierne tilbringes typisk med sejladser i de indre danske
farvande.

Sammen har de sønnen Kenneth og døtrene Marianne og Charlotte. Sidstnævnte går i øvrigt i sin
mors fodspor i Sparekassen Hobro, hvor hun er ansat som elev i Galten afdeling.
 


”Velkommen her til Mariager”, lød det forleden til en ny kollega i Sparekassen Hobro i Mariager fra afdelingsdirektør Jytte Thuesen og de øvrige medarbejdere i afdelingen.

Nok er 28-årige Henriette Thomsen ny i Mariager, men hun er en erfaren medarbejder i Sparekassen Hobro, hvor hun tiltrådte som elev i 2003. Og sandt at sige har hun faktisk arbejdet i afdelingen før, nemlig som afløser i tre måneder tilbage i 2005.

Henriette Thomsen har i en årrække haft Hadsund som tjenestested, men har det seneste års tid været udlånt til sparekassens afdeling i Aalborg.

Med Henriette Thomsen får afdelingen i Mariager lidt af en ekspert i sparekassens it-værktøjer. Hun stod for undervisningen af sine kolleger, da Sparekassens Hobro i 2009 indførte et nyt kundedatabaseprogram, og hun har været udsendt af sparekassens datacentral, SDC, som instruktør både i Norge og på Færøerne i forbindelse med, at lokale pengeinstitutter i de to lande implementerede SDC’s programmer.       

I Mariager efterfølger Henriette Thomsen Bitte Lønstrup, der gik på pension tidligere på året.

 


Forsinket julegave til Julemærkehjemmet
Unge pc-entusiaster, der mødes over deres fælles interesse for spillet på skærmen, indtager samtidig masser af usund pizza, skyllet ned med litervis af kalorieholdig cola.
Sådan ser den typiske fordom om computerspils-generationen i hvert fald ud.
Men det billede er langtfra dækkende for livet på Julemærkehjemmet i Hobro, hvor børn mellem 6 og 14 år tilbringer et par måneder i sundhedens tegn – for manges vedkommende for at slippe af med overflødige kilo ved hjælp af rigtig kost og masser af motion.
Også på Julemærkehjemmet har computerspillet vundet indpas. Uden hverken pizza eller cola.
Forleden fik hjemmet foræret et par X-Box konsoller og en stor fladskærm som en forsinket julegave fra Sparekassen Hobro.
– Vi har selvfølgelig fokus på sund levevis og motion, men børnene kan jo ikke motionere fra morgen til aften, og så er det vigtigt, at de også har andet at give sig til i fritiden, siger forstander på Julemærkehjemmet i Hobro, Marie Høgsbro.
– Der er X-boxen en glimrende aktivitet, som mange af vores børn er dygtige til, og det får de mulighed for at vise de andre børn og personalet. Der foregår også en masse socialt samspil omkring X-boxen, hvor børnene får mulighed for at hjælpe hinanden og udvikle deres sociale kompetencer, forklarer Marie Høgsbro og tilføjer:
– Det er så personalets opgave at lære børnene at spille i afmålte mængder, så de får en sund livsstil. En opgave, vi meget gerne påtager os.